Urheilu

Pikkujunnut pääsevät Hämeenlinnassa yhdellä kausimaksulla kolmen urheiluseuran toimintaan

HJS, HPK-juniorijääkiekko ja Steelers tehostavat yhteistyötään alle kouluikäisten liikuttajina.
Tommi Laitila (vas.), Jonna Jansson, Marko Rahikainen, Tuire Pöyhiä ja Petri Torni esittelivät Hämpton-passia keskiviikkona HPK:n toimistolla. Kuva: Esko Tuovinen
Tommi Laitila (vas.), Jonna Jansson, Marko Rahikainen, Tuire Pöyhiä ja Petri Torni esittelivät Hämpton-passia keskiviikkona HPK:n toimistolla. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura, HPK-juniorijääkiekko ja Steelers Hämeenlinna lisäävät yhteistyötään ja tarjoavat esikouluikäisille ensi talvikaudella mahdollisuuden harrastaa kolme lajia yhdellä maksulla. Seurojen ja Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n ideoimalla Hämpton-passilla pääsee jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn lajiharjoituksiin kolme kertaa viikossa.

HJS:n toiminnanjohtajan Tommi Laitila pitää seurojen voimavarojen yhdistämistä järkevänä ratkaisuna. Kolmen lajin ohjattu harrastaminen käy vihdoin helposti.

– Enää eivät salivuorot mene päällekkäin, ja nyt seuroilla vapautuu voimavaroja myös muun toiminnan pyörittämiseen. Tämä on ilman muuta erittäin hyvä malli kehittää lasten liikuntaa, Laitila näkee.

Steelersin seuratyöntekijän Jonna Janssonin mielestä Hämpton-passi tarjoaa myös entistä helpomman tavan tutustua kolmeen palloilulajiin.

– Tästä on helppo reitti siirtyä myöhemmin varsinaiseen joukkuetoimintaan. Olemme valmiita myös kehittämään pelipassi-ideaa jatkossa ensimmäisen kauden kokemusten perusteella, Jansson suunnittelee.

 

Pelipassi ideoitiin seurojen yhteisessä tapaamisessa, jossa todettiin harjoitusvuorojen eri lajeissa sijoittuvan samoille päiville ja ajoille. Lisäksi eri lajeihin sitoutuminen nostaa lasten harrastamisen kustannuksia ja voi olla esteenä jonkun yksittäisen lajin aloittamiselle.

Talvikausi kolmen lajin parissa maksaa 475 euroa per juniori. Jokaisen seuran naperotoimintaan osallistuminen perinteisemmällä mallilla olisi huomattavasti kalliimpaa (noin 670 euroa).

 

Hämeenlinnalaisissa seuroissa ollaan jo pitemmän aikaa oltu huolissaan lasten fyysisestä kunnosta. HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen uskoo yhteistyön tarjoavan uusia mahdollisuuksia lasten liikuttamiseen.

– Yhteistyö liikuntahallien kanssa on myös tehostunut. Toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä on seurojen apuna, ja on muun muassa jumpannut salivuorojen aikatauluja. Enää ei myöskään kilpailla harrastajista, vaan tarjotaan aidosti mahdollisuus monen lajin harjoitteluun. Näin tiivis yhteistyö suurten seurojen välillä on merkittävää jo valtakunnallisestikin, Rahikainen alleviivaa. HäSa

 

Yksi maksu, kolme lajia

HJS, HPK ja Steelers tarjoavat eskari- ja viskari-ikäisille (5–6-vuotiaat) mahdollisuuden harrastaa talvikaudella yhdellä maksulla kolmea lajia.

Harjoituksia on kolme kertaa viikossa (1.10.2019–31.3.2020).

Lajit ja harjoituspäivät: Jalkapallo tiistaisin Säästöpankki-areenassa, salibandy torstaisin Nummi-keskuksessa ja jääkiekko lauantaisin Hakio-hallissa.

Hämpton-passin hinta on 475 euroa.

Pelipassien myynti ja toimintaan ilmoittautuminen alkaa heinäkuun alussa. Toimintaa koordinoi HPK-juniorijääkiekko.

Päivän lehti

21.1.2020