Urheilu

Jalkapallon MM-kisakommentti: Ensimmäinen kaaos Espanjaan

Espanjan jalkapalloliitto räjäytti MM-kisojen aattona melkoisen paukun, kun se antoi päävalmentajalleen Julen Lopeteguille potkut. Potkujen taustalla on Lopeteguin ja Real Madridin tekemä sopimus, jossa Lopetegui siirtyisi hallitsevan Mestareiden liigan voittajan palvelukseen Zinedine Zidanen seuraajaksi heti kisojen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales ilmoitti, että Lopetegui erotettiin koska hän oli pitänyt sopimusneuvotteluiden osalta liiton täysin pimennossa. Rubialesin mukaan liittoa informoitiin vain viisi minuuttia ennen Real Madridin tiistain tiedotetta. Rubialesin mukaan tiettyjä käytöstapoja on noudatettava.

Rubialesin mukaan voittaminen on tärkeää, parhaan valmennuksen saaminen hyvin tärkeää, mutta oikealla tavalla käyttäytyminen on kaikkein tärkeintä.

 

Kysymyksiä on monia. Ketä tässä oikein pitää ymmärtää?

Tarvitseeko työntekijän pitää työnantaja informoituna jos hän etsii uusia töitä? Vai onko vasta viime kuussa vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen Espanjan maajoukkueen valmentamisesta solminut Lopetegui tarinan konna? Ja kuinka moni valmentaja maailmassa kieltäytyy avaamasta ovea, jos Real Madrid tulee kolkuttelemaan, oli tilanne mikä hyvänsä?

Se riippuu kenen näkökulmasta asiaa katsotaan. Ja myös siitä mitä uutta tietoa asiasta vielä paljastuu.

Faneja kuitenkin kiinnostaa eniten se, mitä kentällä tapahtuu. Eli se, miten Espanja menestyy.

Jos menestyy, kiistat menettelytavoista unohtuvat nopeasti. Jos ei, helvetti on varmasti irti.

 

Lähtökohdat eivät ole koskaan hyvät, jos päävalmentaja potkitaan näin dramaattisella tavalla näin herkällä hetkellä.

On lopulta makuasia, mitä mieltä on Lopeteguin tai liiton toiminnasta. Se on kuitenkin tosiasia, että Espanja on kulkenut 20 viime ottelussaan tappioitta Lopeteguin johdolla.

Yksi asia on ainakin varmaa: Espanjan vahvat näkymät saivat nyt turbulenttisen käänteen.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic