Urheilu Hämeenlinna

Jalkapallon piirinsarjoissa ollaan puolivälissä

HJS on tukevasti piikkipaikalla Kolmosessa havittelemassa paikkaa Palloliiton sarjoihin.
HJS on ollut väkivahva Kolmosessa tälläkin kaudella. Miika Paussu ja Ilves-Kissojen Juha Jokinen taistelivat pallosta kesäkuussa Kaurialassa. Kuva: Riku Hasari
HJS on ollut väkivahva Kolmosessa tälläkin kaudella. Miika Paussu ja Ilves-Kissojen Juha Jokinen taistelivat pallosta kesäkuussa Kaurialassa. Kuva: Riku Hasari

Jalkapallon Tampereen piirin sarjat ovat yltäneet puoliväliin ja kesätauolle. Hämeenlinnan seudun joukkueista HJS on aloittanut kauden vahvasti, mutta myös alemmilla sarjatasoilla on mahdollista paikallisiin nousujuhliin.

Viime kausien aikana Palloliiton alaisen Kakkosen ja Tampereen piirin Kolmosen väliin hissijoukkueeksi ajautunut HJS pelasi sarjan ensimmäisen kierroksen tuloksellisesti täydellisesti – 11 voittoa 11 ottelusta maalierolla 51–3 ei jätä jossitteluille sijaa. HJS kaatoi sarjan kärkikamppailussa Nokian Palloseuran vieraissa 3–0. NoPS tappio oli kauden tähän mennessä ainoa ja kärkikaksikko kamppaileekin todennäköisesti tiukasti sarjan loppuun asti noususta.

Hämeenlinnalaisen jalkapalloilun kannalta HJS:n nousu olisi suotavaa, kuten myös kaudella 2020 paikan vakiinnuttaminen Kakkosessa.

Kolmosen toinen Hämeenlinnan alueen joukkue Janakkalan Pallo on puolestaan alkukauden perusteella matkalla toiseen suuntaan. JanPa on voittanut vain yhden ottelun ja kerännyt viisi pistettä. Sillä irtoaa sarjataulukon viimeinen sija.

Janakkalalaisen jalkapallon toinen ylpeys Tervakosken Pato on puolestaan Nelosessa kolmantena. Padolla on yhä hyvä mahdollisuus nousuun, sillä se on kärkikaksikkoa Pirkanmaan Jalkapalloklubi–Tampere United 2 vain kolme pistettä perässä.

– Lähtötilanne kauteen oli vaikea, sillä vaihdoimme valmentajaa juuri ennen kauden alkua. Nyt olemme pelanneet seitsemän ottelua tappioitta ja sarjasijoitushan on tällä hetkellä loistava, kertoo Tervakosken Padon vahva mies Janne Lindberg.

Joukkuetta valmentaa tällä hetkellä Matti Hiukka yhdessä Lindbergin kanssa. Taustajoukoissa on mukana myös Reima Siivonen.

Padolla ei ole vielä tällä kaudella kiire nousta Kolmoseen.

– Ensi kaudella se on mielestäni kuitenkin jo tärkeää, enkä usko, että seura laittaa hanttiin, vaikka nousu tulisi jo nyt. Taistelemme varmasti sarjan kärkisijoista, jos saamme vain jokaiseen otteluun hyvin väkeä. Nelosessahan on kuitenkin tärkeintä mennä koko ajan peli kerrallaan, Lindberg kertoo.

Nelosen toinen alueen joukkue Lammin Veto on 16 pisteellään tukevasti kuudentena.

Vitosessa on tällä kaudella ainoastaan yksi Hämeenlinnan alueen edustaja, muutama vuosi sitten vielä huomattavasti korkeammalla palloillut Hämeenlinnan Härmä. Härmän kausi on ollut hankala ja joukkue on sarjassa viimeisellä säilyjän paikalla kahdeksantena. Hämeenlinnalaisilla on kasassa yhdeksän pistettä ja putoajien paikalla oleva kolmikko Tahmelan Vesa-PJK 2-Tampere African Sports vaanii kovin lähellä.

Tampereen piirin Kutosessa on vahva kantahämäläisedustus. JanPan kakkosjoukkue on sarjan kärjessä 19 pisteellään. Jukolaa Jaguars pelaa tasaisen viidentenä 17 pisteellään ja Padon kakkosjoukkue on samassa pistemäärässä. Parolan Visa on pahnan pohjimmaisena ja on putoamassa alimmalle sarjatasolle, jos peli ei parane.

Seiskassa pelaa kaksi paikallista joukkuetta. LaVe/KPR-joukkue on viidentenä 14 pisteellään ja perinteikäs Iittalan Pallo seitsemäntenä kuudella pisteellään. HÄSA