Kiekko Urheilu

Jalonen jatkaa Leijonien luotsina, sopimuksesta löytyy NHL-pykälä – Pennanen jatkaa apuvalmentajana

Jukka Jalonen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kultavalmentaja Jukka Jalonen jatkaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen peräsimessä kauden 2021–2022 loppuun – paitsi jos tie vie NHL:ään. Perjantaina julkistetussa jatkopestissä on pykälä, joka mahdollistaa Jalosen siirtymisen NHL:ään kesken sopimuskauden.

Jalonen on puhunut NHL-haaveestaan muun muassa Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa kesäkuussa.

–  Tiedämme, että se on Jukalle tavoite ja unelma. Myös liitossa näemme, että olisi upea homma, jos NHL:ään siirtyminen joskus realisoituisi. Yhteinen tahtotila oli, että sellainen pykälä voidaan ottaa sopimukseen, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoi STT:lle.

Jalosen nykyinen sopimus olisi kestänyt ensi kevääseen, joten kahden kauden jatkopesti sorvattiin hyvissä ajoin.

–  Huipputason valmentajat tekevät seuraavan kauden sopimuksiaan jo syksyn aikana. Se on eri juttu, onko se hyvä vai huono asia, mutta se on asia, johon emme voi vaikuttaa. Aivan huippuvalmentajat tekevät vielä aikaisemmin, joten halusimme olla ajoissa liikkeellä, Nurminen kertoi.

Antti Pennanen, Jukka Jalonen
Antti Pennanen ja Jukka Jalonen kevään MM-kultajuhlissa Riihimäellä. Kuva: Pekka Rautiainen

Manner ja Pennanen jatkavat

Jalonen, 56, on valmentanut Suomen kahteen miesten ja yhteen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen. MM-kultaa Leijonat on juhlinut Jalosen alaisuudessa 2011 ja 2019.

–  Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maansa huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Nurmisen mukaan jatkosopimusneuvottelut sujuivat kivuttomasti. Täsmällistä varasuunnitelmaa liitolla ei ole, mikäli Jalonen lähtee NHL:ään.

–  Siihen ei voi täysin varautua, koska emme tiedä, realisoituuko asia ja mikä sen ajankohta olisi. Olemme analysoineet niin tarkkaan kuin mahdollista eri toimintavaihtoehtomme siinä tilanteessa, toimitusjohtaja kommentoi.

Myös Leijonien muu valmennusryhmä säilyy ennallaan. Jalosen apuvalmentajina työskentelevät Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ja Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Antti Pennanen.