Urheilu

Jana ja Tarmo …valioluokan kärkeä

Janakkalan Jana ja Hämeenlinnan Tarmo kuuluvat yleisurheilun valtakunnallisessa seuraluokittelussa valioluokan kärkipäähän.

Suomen Urheiluliiton tilastoinnissa 20 parasta seuraa ovat superluokkaa ja seuraavat 50 valioluokkaa. Janan tämän vuoden sijoitus on 23:s ja Tarmon 25:s eli molemmat nostivat hieman sijoitustaan edellisestä kaudesta.

Jana keräsi 292,75 pistettä, jossa nousua on yli 30 pistettä. Tarmon pisteet 258,25 ovat suunnilleen viime vuoden tasolla. Ylivoimainen ykkönen on Helsingin Kisa-Veikot (1338,5p). Yli tuhannen pisteen ylsivät myös Tampereen Pyrintö ja Turun Urheiluliitto.

Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja nosti esille kaksi osa-aluetta, SM-pisteet ja luokkaurheilijoiden määrä, joissa molemmissa oli selvää nousua.

– Teimme ennätyksen Kalevan maljan pisteissämme. Jana on pystynyt kasvattamaan urheilijamäärää yli 16-vuotiaissa. Omat urheilijat ovat jatkaneet ja panostus toimintaan tekee sen, että Jana saa riveihinsä muista seuroista urheilijoita, Kataja totesi.

Janan vahvuutena olivat maajoukkueurheilijat Jutta Heinonen, Anni Taponen ja Niko Koskinen, samoin M19-sarja onnistuneine seurasiirtoineen. Mikael Reuna (edusti aiemmin Tarmoa) ja Ville-Veikko Hanninen (Kisko) toivat uudelle seuralleen paljon pisteitä yhdessä Heikki Niemisen ja Antti Stenholmin kanssa sekä henkilökohtaisista lajeista että viesteistä.

Tarmolla Kalevan maljan pisteet putosivat viime vuodesta selvästi, kun eri syistä edellisen kauden menestyjiä oli poissa SM-kisoista. Silti Tarmo onnistui säilyttämään asemansa yhteispisteissä. Vahvuutena olivat Janan tavoin luokkaurheilijoiden pisteet sekä 14/15-vuotiaiden SM-kisat ja urheilijapasseista saadut pisteet, joissa Tarmo oli peräti valtakunnan kymmenes.

– Kokonaistilanne on valoisa, kuten yhteispisteemme ja sijoitus kertovat. Viime vuonna olimme vahvoja nuorissa, tänä vuonna junnuissa. Vaihteluita aina tulee. Nuorten ohella on tietoisesti panostettu vahvasti junnupuoleen. Harrastajamäärä on saatu hyvälle tasolla, kommentoi Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Riihimäen Kisko oli seuraluokittelun 86:s (93p) eli ykkösluokan (71–170) kärkipäätä. Yhteensä pisteitä keräsi 454 seuraa. (HäSa)

Markku Tuominen

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic