Urheilu Janakkala

Jana jäi pisteittä avausottelussaan – Pelinjohtaja Rantanen: "Toivottavasti pelaajat ainakin huomasivat, että osaamme pelata kunnolla"

Sarjan kärkijoukkueisiin ennakoitu Pöytyän Urheilijat haki voiton Turengin Kansanpuistosta, mutta Janankaan ei tarvitse hävetä ulkopeliesitystään.
Ida-Sofia Lehto ottaa pallon kiinni kolmosella ennen kuin Elisa Pauna ehtii syöksyä pesään. Kuva: Esko Tuovinen
Ida-Sofia Lehto ottaa pallon kiinni kolmosella ennen kuin Elisa Pauna ehtii syöksyä pesään. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalan Janan pitkään odotettu kauden avausottelu pesäpallon naisten Ykköspesiksessä päättyi tappioon. Helteisessä säässä Turengin Kansanpuistossa vieraillut Pöytyän Urheilijat oli lopulta kotijoukkuetta parempi molemmilla jaksoilla ja otti kolme sarjapistettä numeroin 0–2 (1–2, 2–6).

Janan pelinjohtaja Riku Rantanen ei ollut pettynyt omiensa esitykseen etukäteen vahvaksi tiedettyä vastustajaa vastaan.

– Kaikin puolin täytyy olla tyytyväinen. Vastustaja on kuitenkin sarjan kovimpia joukkueita, ja pystyimme pelaamaan välillä hyvää pesäpalloa. Lapsuksia ja tyhmyyksiäkin tuli vielä, mutta ulkopeli oli todella hyvää. Mailan varressa joudumme vielä petraamaan. Menköön vielä jännityksen piikkiin, mutta seuraavalla kerralla ei enää, Rantanen kommentoi.

Ottelun oli Rantaselle ensimmäinen pelinjohtajana naisten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän myönsikin suoraan, että sarja-avaus 218 katsojan edessä jännitti kokenutta pesäpallomiestä, jolla on vyöllä useita kausia pelaajana miesten Superpesiksessä.

– Tämä oli minulle ensimmäinen oikea peli viuhkan varressa, ja kyllä se jänskätti. Muutamia virheitä tuli itsellenikin, ja ne menevät kokemattomuuden piikkiin. Olen kyllä todella luottavainen kesää ajatellen. Sanoin juuri likoillekin, että meille tulee pirun hyvä kesä, jos pelaamme koko kauden tällä ilmeellä ja asenteella, pelinjohtaja uskoi.

Luottavaisena eteenpäin

Janasta onnistuivat mailan varressa juoksun arvoisesti Riia Virto ja Janika Rantanen. Riina Kanerva toi kaksikon lyömät juoksut, ja kertaalleen kotiin juoksi vapaataipaleen turvin Iida Järvinen. Kaisa Kuittinen ja Emma Heikkilä vakuuttivat ulkopelissään ykkös- ja kakkospalkinnon arvoisesti.

Pelinjohtaja Rantasen mukaan Janan on hyvä lähteä eteenpäin keskiviikon ottelun jälkeen.

– Toivottavasti pelaajat ainakin huomasivat, että osaamme pelata kunnolla. Pystyimme haastamaan tuollaisen joukkueen. Pelissä on pieniä hommia, joita pitää parantaa. Toivotaan, että peli loi itseluottamusta, ja jokaisella aukesi silmät, että osaamme pelata, Rantanen toisti.

Vierasjoukkue Pöytyän ykköstykki oli neljä kertaa kotiutuksessa onnistunut jokeri Petra Kaitonen. Kärkipelaaja Sanni Kyläpekka toi kolme juoksua, ja Terhi Värri ehti kotiin kahdesti.

Jana jatkaa Ykköspesiksen pelejään sunnuntaina Espoon vieraassa. Seuraavan kotiottelunsa se pelaa keskiviikkona 1. heinäkuuta Haminaa vastaan. HÄSA

Päivän lehti

15.8.2020