Urheilu

Jana-kasvatti Senni Korhonen siirtyy Kempeleen Kiriin – "Tahdon ottaa urallani uuden askeleen"

Senni Korhonen pesäpalloili viime vuonna myös Janakkalan Janassa. Kuva: Riku Hasari
Senni Korhonen pesäpalloili viime vuonna myös Janakkalan Janassa. Kuva: Riku Hasari

Janakkalan Janan kasvatti Senni Korhonen hakee uutta suuntaa pesäpallouralleen ja siirtyy ensi kaudelle tamperelaisesta Manse PP:stä Kempeleen Kirin superpesisjoukkueeseen. Sopimus julkistettiin maanantaina.

Opiskeltuaan Sotkamossa urheilulukiossa Korhonen ehti reissata kolme talvea Tampereelle.

– Muutan nyt syksyllä takaisin Sotkamoon viettämään välivuotta eli tekemään töitä ja harjoittelemaan, koska siellä on hyvät olosuhteet. Talven matkustan leiriviikonloppuihin ja pelikaudeksi muutan Kempeleeseen, 18-vuotias Korhonen kertoo.

– Tahdon ottaa urallani uuden askeleen ja talven matkustaminenkin vähenee huomattavasti. Fiilikset uudesta seurasta ovat innokkaat ja odottavaiset. Vaikka päätös oli suuri, se oli lopulta helppo tehdä, sillä minulla on hyvä kuva KeKin toiminnasta ja hengestä.

Viimeisin sopimus Tampereella päättyi tähän kauteen. Korhonen ehti kuulua Manse PP:n vakiokokoonpanoon kaksi kautta ja syksyltä 2018 palkintokaapissa on SM-hopeamitali.

Myös kultamitali löytyy kaudelta 2017, kun Manse PP voitti mestaruuden, mutta tuolla kaudella Korhosen pelimäärä jäi vielä vähäiseksi eli neljään otteluun.

Kuluneella kaudella Korhonen kuului neljänneksi sijoittuneen Manse PP:n perusyhdeksikköön ja urakoi siepparina. Lisäksi hän pelasi Hämeenkyrön Räpsässä B-tyttöjen superia ja saavutti SM-pronssia.

Kempele oli tällä kaudella runkosarjan kahdeksas ja eteni pudotuspeleihin, mutta taipui runkosarjan voittaneelle Porin Pesäkarhuille puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3–0. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020