Urheilu

Jana katkaisi tappioputkensa

Janakkalan Janan naisten edustusjoukkueella oli alla neljä tappiopeliä, kun Ykköspesiksessä Kansanpuistoon vieraaksi saapui torstai-iltana Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkue.

Molemmissa joukkueissa oli useita samoja pelaajia, jotka tiistaina olivat kohdanneet samalla kentällä tyttöjen superpesistaistossa.

Sen ottelun Pori oli voittanut tiukan taistelun jälkeen kotiutuslyöntikilpailussa 1–2, mutta tällä kertaa Jana otti täydet pisteet lukemin 2–0 (2–1, 4–1).

– Kaikki putkethan katkeavat joskus. Pari edellistä hävittiin harmittavasti 0–1, mutta ei tappiot mitään paineita ole tuoneet joukkueelle. Kaikki pelit tässä sarjassa on voitettavissa ja eikä pelaajissa ole näkynyt mitään, Janan pelinjohtaja Toni Ojala korosti.

– Sen sijaan asenne piti saada tänään kohdalleen, kun kaveri tuli tänne yhdeksällä pelaajalla ilman jokereita.

Jana ratkaisi avausjakson voiton heti alussa. Se nollasi Porin yritykset ja loi itse tilanteita, joista ensin Outi Aho kotiutti Sohvi Korhosen (1/1) ja toisen juoksun hoiti jokeriosasto Essi Leppäsen lyötyä Minna Pirisen (0/2) kotiin.

– Ulkona oltiin hyviä, kaveri ei juuri tilanteita saanut. Sisäpelissämme tilanteiden määrä oli iso, mutta silti ei saada pinnoja enempää. Perisyntimme on, että ratkaisupaikassa ei edes haasteta etukenttää ja pallot menevät kopeiksi. Huolellisuus mailanvarressa pitää olla astetta kovempi ja tarvitaan rohkeutta lyödä kovaa, puntaroi Ojala.

Toinen jakso oli ensimmäisen toisintoa.

Jana loi enemmän tilanteita ja löi niistä tarvittavat juoksut. Pori sai ainoan juoksunsa harhaheitolla, vaikka se molempien jaksojen lopulla hyökkäsi vielä voimakkaasti ja sai ajotilanteita. Janan ulkokenttä kesti kuitenkin hyvin.

Janan tasaisen vahvasta ryhmästä palkittiin toisella jaksolla kaksi juoksua lyönyt kakkospolttaja Iida Järvinen (2/0) ja lukkari Fanni Kanerva (1/0). Sanna Ahola toi jokeri Pirisen tavoin kaksi juoksua.

Emma Heikkilä (0/1) oli nostettu jokeriosastolta ykköskärjeksi ja kolmosvahdiksi ja loukkaantumisten jälkeen hienosti peleihin palannut 16-vuotias hattulalainen kiitti vastuusta.

Hän onnistui joukkueesta ainoana sataprosenttisesti kärkilyönneissään ja hoiti myös ulkopelissä tonttinsa.

– Kyynärpää alkaa olla kunnossa eikä sormivammakaan tunnu pelatessa. Hyvin kulki peli ja vaikka ulkopelissä oli uusi pelipaikka, se ei haitannut, itsevarmuutta löytyy. Kivaahan tämä on kun saa enemmän vastuuta, Heikkilä iloitsi.

Lauantaina Jana jatkaa pelejään kotiareenallaan kello 16.

– Silloin otetaan revanssi Tyrnävästä. Osa tytöistämme on pelannut näissä helteissä viisi peliä seitsemään päivään, mutta silti illasta toiseen tasaisen vahvaa suorittamista. Ei voi kuin hattua nostaa, Ojala kiitteli. HäSa