Urheilu

Jana NSS palasi voittokantaan

Janakkalan Janan naisten suomensarjajoukkue palasi voittokantaan ja otti kauden viidennessä pelissään toisen voittonsa, kun Espoon Pesis kaatui torstai-iltana Kansanpuistossa 105 katsojan edessä supervuoron jälkeen lukemin 2–1 (2–3, 6–3, 2–1).

Jana johti avausjaksoa ykköspalkitun jokerin Kaisa Kuittisen (3/1) ja kakkospalkitun Iiris Kiljusen lyömillä juoksuilla Emma Heikkilän (0/3) ja Emmi-Sofia Satokankaan juostua kotiin, mutta viimeisen tasoittavalla Espoo nousi tasoihin ja vapaataipaleen turvin jaksovoittoon.

– Ensimmäisellä jaksolla merkityt lyönnit epäonnistuivat ja niistä tuli turhia paloja. Toiselle jaksolle teimme sitten muutoksia, saatiin merkkilyönnit kohdalleen ja peli sen myötä hyvin rullaamaan. Ja superissa kaksi sovittua tilannetta toivat voiton, summasi Janan pelinjohtaja Ilkka Surakka.

Toisella jaksolla Julia Kuusijoensuu (1/1), Annariikka Hietala (2/0) ja Kaisa Kuittinen löivät kukin juoksun ja kolme juoksua tuli Espoon harhaheitoista. Vahvaa ulkopeliä esittänyt kakkospolttaja Minna Pirinen toi yhden juoksun.

Supervuoron aloitti Espoo, joka sai johtojuoksun jälleen vapaataipaleella.

Janan tasoittavalla vuorolla ensin Hietala löi kakkospuolen jatkeelle ja kotiutti Riina Kanervan (0/3) ja voittojuoksun löi kolmospuolen läpilyönnillä Kuittinen kärkilyönneissään (6/6) täydellisesti onnistuneen Heikkilän juostua kotiin.

Voitollaan Jana nousi kuuteen pisteeseen ja yhdestoista joukkueen etelälohkossa kahdeksanneksi vain neljän pisteen päähän kolmossijasta.

Alkukauden otteluissa tehokkaimmat ovat olleet Kaisa Kuittinen (11/1), Riina Kanerva (1/9) ja Emma Heikkilä (1/7) ja kärkilyöntejä ovat eniten lyöneet (23) Minna Pirinen ja Heikkilä.

– Jonkin verran joukkueemme kokoonpano on elänyt eri otteluissa, kun tytöt pelaavat useammassa joukkueessa. Tämä on nuoren joukkueen kehitystarinaa, pelaajat ovat pääosin C- ja B-ikäisiä ja meillä on vain pari vanhempaa pelaajaa. Koko ajan mennään eteenpäin. Minä annan omalla kokemuksellani tietenkin tytöille hieman erilaisen mallin pelinjohtamisesta ja pyrin auttamaan kehittymisessä, Surakka linjasi joukkueensa tilannetta.

Janan kausi jatkuu ensi sunnuntaina kello 16 Kansanpuistossa ja vastaan tulee kaikki kuusi otteluaan hävinnyt sarjajumbo Rauma. HäSa

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic