Urheilu

Jana puolusti kaksi pistettä

Pesäpallo

Janakkalan Janan ykköspesisjoukkue urakoi neljännen ottelun kahdeksaan päivään, kun Kansanpuistoon vieraaksi saapui sarjajumbo Rauman Fera 2.

Raumalaiset olivat saaneet jalkeille kovan ryhmän ja Jana joutui tekemään täyden päivätyön kahteen pisteeseen, jotka tulivat 145 katsojan edessä supervuoron jälkeen 2–1 (4–1, 1–2, 1–0s).

Ensimmäisellä jaksolla Jana teki juoksuja joka vuorolla ja vei kolmostilanteet 8–3.

Fanni Kanerva, Iida Järvinen, Kaisa Kuittinen ja Emma Heikkilä löivät ja kotiin juoksivat Heikkilän (1/1) ja Kanervan lisäksi Sanna Ahola ja Stina Parantainen.

Toisella jaksolla ottelun luonne muuttui. Rauma vei kolmostilanteet 4–10, mutta Jana onnistui ulkopelissään hyvin.

Järvinen (2/0) löi Janan johtoon kolmannessa vuoroparissa Kanervan (1/2) juostua kotiin, mutta Tiina Andreasen (2/0) onnistui viemään raumalaiset jaksovoittoon.

Supervuorossa Ellinoora Ojala nousi ratkaisijaksi, kun hän seitsemäntenä yrittäjänä ja viimeisenä lyöjänä kotiutti Sohvi Korhosen. Rauma rakensi jälleen tilanteita, mutta Jana nollasi yritykset.

– Kokoonpanomme muuttui tähän peliin paljon, mutta hienoa oli, että se ei näkynyt pelaamisessa. Nuoret C-tytöt hoitavat hommansa. Ulkopelimme toimi taas hyvin, tytöt eivät ole yhden paikan pelaajia eli ei haittaa vaikka pelipaikka muuttuu, Janan pelinjohtaja Toni Ojala kiitteli.

– Ekalla jaksolla teimme tilanteistamme juoksut, mutta toinen jakso lähti pyörimään huonosti. Ja kaverin kakkospolttaja Jasmin Andreasen luki hyvin pois lyöntejämme ja otti palloja, joita harvoin otetaan tässä sarjassa. Supervuorossa Rauman ulkokentälle tuli virhe ja hyvä maalyönti ratkaisi voiton meille.

Jana (17p) on sarjassa kuudentena, mutta vain kahden pisteen päässä kolmospaikasta. Seuraava ottelu on parin viikon päästä Helsingissä Roihua vastaan, joka on pelin enemmän pelanneena juuri kaksi pistettä edellä kolmen joukkueen nipussa yhdessä Joensuun ja Pöytyän kanssa. HäSa

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic