Urheilu

Jana säilytti paikkansa Ykköspesiksessä – "Teimme loppukauden aikana sen minimin, mitä piti tehdä"

Janakkalalaiset joutuivat kaivamaan kauden viimeiseen otteluun täydennyksiä D-junioreista asti.

Janakkalan Jana täytti naisten Ykköspesiksessä kauden vähimmäistavoitteensa voitettuaan sunnuntaina Ylivieskan Kuulan toistamiseen 1–0 (8–3, 5–5). Näin Jana pudotti Ylivieskan Suomensarjaan suoraan karsintapelivoitoin 2–0.

Janakkalalaisten toinen kausi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla oli vaikea, ja joukkueen ensimmäistä voittoa saatiin odottaa yli sarjan puolenvälin. Lopulta tunnelma Jana-leirissä oli helpottunut.

– Aika tyhjä olo on tällä hetkellä. Teimme loppukauden aikana sen minimin, mitä piti tehdä. Kesällä sanoin jossain haastattelussa, että voi olla melko tyytyväinen, jos viimeisen pelin voittaa, kun haistelin jo tätä tilannetta. Viimeisen pelin voittamallahan on voittanut karsinnan, huokaisi kesäkuussa pelinjohtajan viuhkan ottanut Mika Järvinen.

– Tytöt pelasivat todella hyvän loppukauden. Käyrä meni ylöspäin koko ajan, eivätkä he lannistuneet. Pelasimme tänäänkin todella hyvän pelin. Mielestäni oikea joukkue pysyi sarjassa.

 

Toisessa karsintaottelussa Jana aloitti taas vahvasti. Se otti toisen vuoroparin aloittavalla 4–0-johdon Ylivieskan ulkokentän sählätessä ja kolmannella Julia Kuusijoensuun tyhjentäessä kenttää jo 7–1-etulyöntiaseman.

Toinen jakso taas alkoi katastrofaalisesti, kun Kiia Jauhiaisen kunnari toi kolme juoksua ja 4–0-johdon kotijoukkueelle jo ensimmäisellä vuorolla. Jana taisteli kuitenkin kärsivällisesti tasoihin 5–5:een viimeisellä sisävuorollaan.

Janan ykköspelaaja ottelussa oli kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut kakkosvahti Kaisa Kuittinen, mutta Järvinen jakoi tunnustusta myös jokereina pelanneille D- ja C-ikäisille Ylöstalon sisaruksille Johannalle ja Katariinalle, jotka löivät yhteensä vain kolmesti.

Heikkilän Emma loukkaantui eilen, eli meiltä puuttui yksi tärkeä pelaaja, ja piti miettiä, mistä saamme. Nämä kaksi urhoollista lähtivät mukaan ilman yhtään kokemusta naisten peleistä. He täyttivät hyvin ruutunsa. Katariinalla olisi vielä ollut ikäluokkansa (C-tytöt) Itä–Länsi, mutta hän tuli mieluummin kanssamme tänne, Järvinen kertoi.

Sarjapaikka Ykköspesiksessä on ainakin sääntöjen puolesta turvattu Janakkalaan, mutta vielä kauden lopussa joukkueessa ei ollut tietoa, miten tarina jatkuu.

– Seurajohto tekee nyt ratkaisuja, enkä uskalla ajatella niin pitkälle. Varmaan Ykköstä yritetään pelata, mutta sitä ei tiedä, kuka tekee mitäkin, Järvinen aprikoi. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020