Urheilu

Jana taipui tappioon Nurmon vieraana – saaliina kuitenkin piste

Kaksi kunnaria käänsi Ykköspesistaiston Nurmon voitoksi, mutta Janan otteet ovat kohentuneet.
Janan Kaisa Kuittinen löi kaksi juoksua lauantain ottelussa Nurmoa vastaan. Kuva: Pekka Rautiainen
Janan Kaisa Kuittinen löi kaksi juoksua lauantain ottelussa Nurmoa vastaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Janakkalan Janan naisten edustusjoukkue on kohentanut otteitaan pesäpallon Ykköspesiksessä.

Alla oli reilun viikon takaa kauden ensimmäinen voitto ja lauantaina tuli lisäpiste Nurmon Jymyn vieraana, vaikka emännät käänsivätkin lopulta voiton kotiutuslyöntikilpailussa 2–1 (2–3, 7–3, 0–0s, 2–1k).

Kolmostilanteet olivat molemmilla jaksoilla tiukassa, mutta joukkueet hyödynsivät ne hyvin. Nurmo vei koko pelin kolmostilanteet yhteensä 14–12.

– Oli tiukka taisto ja mahkuja olisi ollut enempäänkin, jos pallo olisi pomppinut hieman toisin. Joka pisteen eteen on jouduttu tekemään paljon töitä, Janan pelinjohtaja Mika Järvinen puntaroi.

Jokeri Julia Kuusijoensuu (3/1) sai ykköspalkinnon lyötyään puolet Janan juoksuista ja Kaisa Kuittinen (2/0) säesti.

Juoksuja toivat Emma Heikkilä, Fanni Kanerva, Riina Kanerva, Stina Parantainen ja Ellinoora Ojala.

Toisen jakson ratkaisi Nurmon kaksi kunnaria. Ensin jokeri Aino-Maija Saastamoinen (1+3/1) onnistui läpäisemään Janan ulkokentän. Janan noustua välissä jo tasoihin Roosa Aho (1+2/3) pamautti myös kunnarin.

– Eka jakso oli hyvää puolustamista loppuun asti. Toisella kaveri sai kaksi hyvää läpäriä, joista jälkimmäinen olisi ollut otettavissa, mutta nyt ei tarttunut, Järvinen summasi.

Kotiutuslyöntikilpailussa Iida Järvinen kotiutti ensimmäisenä lyöjänä Emma Heikkilän, mutta enempää juoksuja Jana ei onnistunut lyömään. Omalla vuorollaan Nurmo onnistui kahdesti ja otti kaksi sarjapistettä.

Janalla on koossa viisi sarjapistettä ja niistä neljä on tullut neljästä viime ottelusta. Sunnuntaina Pohjanmaan kiertue jatkuu Vaasassa.

– Olemme Vaasassa yötä ja huomenna on sitten ennakkoon pykälää kovempi vastustaja. Mutta lyöntivoimaa löytyy meiltäkin, kun vaan saadaan osumaan kunnolla keppiin. Jos alkukausi olisi mennyt viime pelien tapaan, olisi tilanteemme sarjataulukossa ihan erilainen, Järvinen kommentoi. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020