Urheilu

Jana taipui virheisiin ja tappioon ykköspesisavauksessaan – "Olemme vahvoilla, kun kaveri joutuu oikeasti lyömään"

Helpot virheet leimasivat janakkalalaisten muuten tasaista ykköspesisavausta kotikentällä.
Ellinoora Ojala (lyömässä) oli Janan parhaimmistoa ykköspesiskauden avauksessa sunnuntaina. Kuva: Esko Tuovinen
Ellinoora Ojala (lyömässä) oli Janan parhaimmistoa ykköspesiskauden avauksessa sunnuntaina. Kuva: Esko Tuovinen

Nuorentuneen ja pelinjohtajaa vaihtaneen Janakkalan Janan kauden ensimmäinen ottelu naisten Ykköspesiksessä todellakin näytti kauden ensimmäiseltä ottelulta, vaikka alla oli sentään muutama harjoituspeli. Suomensarjasta täydennysmenettelyllä Ykköseen noussut Espoon Pesis ryöväsi Turengin Kansanpuistosta sunnuntaina niukan 1–0 (4–4, 6–3) -voiton.

Janan sisäpeli takkusi ja ulkopelissä muutama yksittäinen virhe johti ratkaisevaan määrään kolmostilanteita ja juoksuja.

– Paljon tuli virheitä, joista vastustaja rokotti. Heillä oli kaksi tai kolme lyötyä juoksua. Emme aivan saaneet rakennettua peliä niin, miten halusimme. Pieni jännitys näkyi, mutta se kuuluu asiaan, Janan pelinjohtajana debytoinut Jani Salmi tuumi.

– Niitä virheitä ruvetaan nyt korjaamaan. Sitten on myös uskallus pelata, mutta harjoittelemme seuraavissa treeneissä taas tiettyjä tilanteita. Olemme vahvoilla, kun kaveri joutuu oikeasti lyömään juoksuja.

Vasta 15-vuotias lukkari Ronja Salmela oli tiukassa paikassa uransa ensimmäisessä ykköspesisottelussa, eikä alku ollut paras mahdollinen. Espoo pääsi kahdella vapaataipaleella ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa tasoihin, minkä jälkeen syntyi välittömästi 4–3-johtojuoksu.

Tämän jälkeen Jana onnistui kuitenkin räpylävuorossa ollessaan torjumaan itselleen mahdollisuudet lunastaa avausjakson voiton.

Toisella jaksolla puolestaan paineen alla oli Janan hieman kokeneempi takakenttä. Espoo löysi aukkoja kolmella sisävuorollaan tehden näillä kaksi juoksua kullakin.

Etenijäjokeri Ellinoora Peltonen kiiruhti vieraille neljä juoksua, kun taas joukkueen ykköstähti Minttu Reunanen onnistui janalaisten valmistautumisesta huolimatta saamaan tehot 2/1.

Janan sisäpeli toimi hyvin oikeastaan kahdella vuorolla. Ensimmäinen toi kolme juoksua, joilla kotijoukkue eteni 3–1-johtoon, ja joukkue nousi vielä voittotaisteluun ja tilanteeseen 3–4 toisen jakson kolmannen vuoroparin aloittavalla.

Eteneminen ei ollut tarpeeksi terävää paikkojen auetessa, minkä voi toisaalta laittaa merkin piikkiin.

Rauman superpesislaina Iida Järvinen oli kasvattiseuransa Janan tehopelaaja kahdella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla. Hänen lisäkseen kotiuttajana onnistui Stina Parantainen kahdella lyödyllä juoksulla. Riina Kanerva ja Ellinoora Ojala toivat kaksi juoksua naiseen.

Järvisen erinomaisella lyönnillä syntynyt Kanervan toinen juoksu esti ensimmäisen jakson lopussa Espoota viemästä sentään kolmattakin sarjapistettä.

Jana ja Espoo ovat taistelemassa ennakkoarvioiden mukaan etelälohkon sijoista 4–8. Espoo oli parempi jo seurojen välisessä harjoitusottelussa.

– Tämä oli kuitenkin loistava taistelu. Saimme tarjottua hegemoniataistelua yleisölle heti sarjakauden alkuun ja luotua tilanteita, Salmi totesi.

Ensi lauantaina Jana metsästää avausjaksovoittoaan Jalasjärvellä. Etelä-Pohjanmaalla vastassa on paikallinen Jalas, joka kaatoi sunnuntaina superpesisseura Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkueen supervuorossa 2–1. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020