Urheilu

Jana taisteli voiton mutta menetti kärkensä – "Huh huh, sanattomaksi tämä vetää"

Sarjapaikka Ykköspesikseen on katkolla sunnuntaina Ylivieskassa, mutta Emma Heikkilän loukkaantuminen toi huolia kokoonpanoon.
Kakkoskärki Emma Heikkilä (lyömässä) toi Janalle kaksi juoksua mutta jätti pelin kesken toisen jakson aluksi. Kuva: Riku Hasari
Kakkoskärki Emma Heikkilä (lyömässä) toi Janalle kaksi juoksua mutta jätti pelin kesken toisen jakson aluksi. Kuva: Riku Hasari

Janakkalan Jana otti ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden sarjapaikkaan Ykköspesiksessä, kun se kukisti putoamistaistossa tiukan kamppailun jälkeen Ylivieskan Kuulan kotikentällään Kansanpuistossa lukemin 1–0 (5–5, 4–3).

– Huh huh, sanattomaksi tämä vetää, huokasi Janan pelinjohtaja Mika Järvinen tyytyväisenä voitosta taiston päätyttyä.

– Lahjoitimme kaverille viisi juoksua ja se on anteeksiantamatonta tällaisessa pelissä. Mutta ottelun tärkeys toi jännitystä. Normaalilla ulkopelillämme tänään ei olisi ollut mitään hätää. Mutta näköjään saamme tiukan pelin aikaan riippumatta siitä, kuka vastassa. Voitto oli kuitenkin tärkeintä.

Mitään huippuotteita varsinkaan ulkokentällä lohkojumbojen kohtaaminen ei tosiaan tarjonnut. Molemmat lahjoittivat vastustajalle vaihtoja ja juoksuja.

Jana eteni 3–0-johtoon heti ensimmäisessä vuorossa, mutta vieraat kuittasivat omalla vuorollaan tasoihin ja sama toistui toisessa vuorossa molempien saatua yhden juoksun.

Ylivieska nousi johtoon kolmannessa vuoroparissa Janan ulkokentän avustuksella, mutta viimeisessä vuoroparissa Stina Parantainen (2/1) löi jakson tasoihin 5–5 Emma Heikkilän juostessa kotiin.

Heti toisen jakson ensimmäisessä vuorossa vahvasti pelannut Heikkilä loukkasi jalkansa ja joutui jättämään pelin kesken. Ykkösvahdin saldoksi jäi kaksi tuotua ja kärkilyönnit 4/4.

– Kyllähän tuo miettimään pistää, ei tässä paljon uusia vaihtoehtoja ole, jos Emma ei pysty huomenna pelaamaan. Vaikeimman kautta näköjään mennään, harmitteli Järvinen.

Janan kärki toimi hyvin, sillä ykköspalkittu Riina Kanerva toi myös kaksi juoksua ja iski kärkilyönnit 5/5. Kakkospalkinnon sai sieppari Ida-Sofia Lehto.

Ylivieska pääsi toisella jaksolla 0–2-johtoon, mutta toisen vuoroparin tasoittavalla Jana nousi rinnalle ja ohi neljällä juoksulla.

Viimeisessä vuoroparissa Ylivieskan viimeisen lyöjän jokeri Oona Kurthin (4/1) olisi pitänyt lyödä kaksi juoksua. Yksi piste tuli, mutta toisen pesäkilpa päättyi paloon kotipesään ja näin Jana pääsi juhlimaan voittoa.

Tällä kertaa oikeilla hetkillä Janan joukkue venyi onnistumisiin.

Muut tehopisteet saivat jokeri Paula Seppälä (2/1), vahvan pelin polttolinjassa urakoinut Iida Järvinen (1/1), Fanni Kanerva (1/1) sekä yhden juoksun lyöneet Kaisa Kuittinen ja Jenika Uusipaavalniemi ja yhden tuonut Julia Kuusijoensuu.

Sarja pelataan paras kolmesta eli sunnuntaina Ylivieskassa Janalla on mahdollisuus katkaista sarja. Avauspelin kolmostilanteet menivät Ylivieskalle 19–20, mutta kärkilyöntiprosentit Janalle 60–50.

– Yksi voitto ei vielä takaa mitään. Tänään noustiin hyvin takaa ohi ja puolustettiin sitten voitto. Ylivieskassa on erilainen ja isompi kenttä, varsinkin kakkospuolella on tilaa. Koppareita pitää pommittaa, se oli tänäänkin ennakkosuunnitelma, mutta vasta toisella jaksolla se alkoi onnistumaan, Järvinen puntaroi. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020