Urheilu

Jana vaikeuksien kautta voittoon

Janakkalan Jana vei kotikentällään tyttöjen superissa kaksi sarjapistettä Roihua vastaan kotiutuskilpailun jälkeen jaksovoitoin 2–1 (2–6, 2–1, 0–0, 1-0). Ratkaisevan juoksun kotiutuskisassa löi Fanni Kanerva Emmi-Sofia Satokankaan tuodessa.

Pelinjohtaja Toni Ojala myönsi ottelun jälkeen, että avausjakso meni Janalta ohi.

– Järjestettiin joulunaatonaatto Roihulle siinä. He tekivät kuusi juoksua, joista viisi annettiin lahjana. Olimme aika huonoja sisällä ja ulkona ekalla jaksolla. Tuntui, että mikään ei onnistu. Ei saatu palloja kiinni ja annettiin välejä. Se oli yksi huonompia jaksoja tällä kaudella, Ojala sanoi.

Muutos kuitenkin tapahtui. Käännettä edelsi pelinjohdon palopuhe, jossa ei niin sanotusti silitelty kissanpentuja.

– Puhuttiin aika isoilla kirjaimilla tauolla ja tehtiin radikaali muutos sisä-, että ulkopeliin. Ei sillä että joku olisi ollut erityisen huono tai erityisen hyvä, mutta heräteltiin joukkuetta. Kaverin peli pikkaisen sekosi toisella jaksolla sen seurauksena.

Sisä- ja ulkopelissä onnistuneen Emma Heikkilän ja kolme juoksua lyöneen Kaisa Kuittisen suorituksia kehaissut Ojala arvostaa sitä, että Jana onnistui nousemaan vaikeuksistaan huolimatta voittoon.

– Se näyttää nuorista likoista sen, että ovat sillä tavalla urheilijoita, että he ymmärtävät miksi joskus annamme suoraa palautetta eikä aina silitetä päätä, että kyllä se siitä. Joskus tarvitaan puheenvuoro, että pelasimme yksinkertaisesti huonosti, Ojala kiitteli. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic