Urheilu

Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma toi voittojuoksun Manse PP:lle välierien avausottelussa

Superpesiksen välierien avauspeleissä Manse PP ja Lapua ryöstivät kotiedut, finaaliin vaaditaan kolme voittoa. 
Anna Ala-Kauhaluoma oli vireessä Superpesiksen välierien avausottelussa. Kuva: Esko Tuovinen
Anna Ala-Kauhaluoma oli vireessä Superpesiksen välierien avausottelussa. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma jatkoi tehokkaana Superpesiksen pudotuspelejä ja toi voittojuoksun, kun välieräsarjan avauksessa tamperelainen Manse PP ryösti Porissa Pesäkarhuilta tiukassa taistossa kotiedun lukemin 0–1 (2–2, 1–2) 800 katsojan edessä. 

Edellisessä puolivälieräottelussa Ala-Kauhaluoma (3/1) sai ykköspalkinnon ja ratkaisi jatkopaikan. Porissa ratkaisujuoksun löi jokeri Henna Suominen

– Hennalta hyvä lyönti, taisi osua siepparin räpylään ja kakkospuolelta läpi jatkeelle. Kotiin ei ollut merkkiä päällä, mutta lähdin, kun huudettiin. Tiedettiin kyllä, että voittoon on saumat. Todella tärkeä avausvoitto, kertasi 17-vuotias ykkösvahti iloisena ratkaisua.

Manse PP vei kolmostilanteet 17–11 ja kärkilyöntiprosentit 55–50. Ykköspalkinnon sai kunnarin toisella jaksolla tyhjään kenttään lyönyt Henna Peltokangas. 

Porin kaikki juoksut toi ykköspalkinnon saanut Henna Juka (0/3) ja runkosarjan lyöjätilaston ykkönen jokeri Susanna Puisto löi kaksi juoksua, mutta ne eivät riittäneet voittoon. 

– Tiukka taisto, molemmat pelasivat hyvää ulkopeliä. Saimme kyllä tilanteita, kotiutuksiin pitää vaan saada enemmän laatua. Oma pelini sujui taas hyvin, tosin ulkona ei paljon tullut palloja. Porissa oli paljon myös Mansen kannattajia ja kotona lähdemme sunnuntaina hakemaan toista voittoa, Ala-Kauhaluoma korosti.

Toisessa välieräparissa Lapuan Virkiä yllätti Jyväskylässä runkosarjan ykkösen Kirittäret 0–2 (4–5, 3–6). Emmi Laine (4/2), Iina Lehtinen (1+3/1) ja Essi Kylli (0/4) olivat Lapuan tehopelaajat. HäSa

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic