Urheilu

Janakkalalaistalli jyrää ratsastuksen gp-sarjassa – Savonlinnassa viimein Sanna Backlundin vuoro

Janakkalalaisen Hattel Riders -tallin Sanna Backlund ja Susanna Granroth hallitsevat yhä selvemmin esteratsastuksen kotimaista gp-sarjaa. Sunnuntain kilpailussa Savonlinnassa kaksikko oli omilla virhepisteluvuillaan ja venytti johtoaan muihin sarjan kokonaistilanteessa.

145- ja 150-senttisillä esteillä hypätyssä neljännessä osakilpailussa oli viimein Backlundin ja Elanon vuoro voittaa kauden ensimmäinen iso kisansa. Ratsukko oli ennen viikonloppua vain pisteen kokonaistilanteessa Granrothia ja Leopoldoa jäljessä ja nousi vuorostaan pisteen tallitoverien edelle, kun sarjaa viime vuodet hallinnut Granroth oli toinen.

Backlund ja Elano selvittivät ainoina molemmat radat ilman pudotuksia. Aika painui yli minuutin, mutta pysyi rajan alla. Granroth ja Leopoldo olivat huomattavasti nopeampia kiertämällä radat 55,12 sekunnissa, mutta yksi pudotus jätti ratsukon toiseksi. Hyvinkään Urheiluratsastajien Ville Kulkas (Nepton) oli 12 pisteellä eli kolmella pudotuksella kolmas.

– Elano on hypännyt koko kevään ja alkukesän tasaisen hyvin, mutta voitto on jäänyt tulematta. Toinen 150 sentin kierros tuntui tänään oikeastaan aika helpolta. Lähdin sille vähän varmistelemaan voittoa, vaikka eihän niitä varmoja nollaratoja oikeasti ole olemassakaan, Backlund sanoi tiedotteessa.

Granroth taas harmitteli voiton karkaamista omaan virheeseen ensimmäisellä kierroksella.

– Tulin radan alussa parille esteelle vähän huonoon paikkaan, ja Leopoldo kuumeni sen takia. Se ajautui liian lähelle kolmoissarjan ensimmäistä osaa ja pudotti. Toisella kierroksella se tuntui paremmalta ja tasaisemmalta ja hyppäsi virheittä.

Gp-sarjassa kolmantena ollut Hattel Ridersin Roosa Rajamäki oli hevosensa Scapa d’Airsainin kanssa Savonlinnassa vasta yhdestoista. Sarjan kolmanneksi Rajamäen rinnalle nousi Savonlinnassa seitsemänneksi sijoittunut Venla Keränen (Dorette B), joka on kuitenkin jo 28 pisteen päässä Backlundista.

Gp-sarjaa on jäljellä enää kaksi kilpailua: Salon osakilpailu ensi viikonloppuna ja Helsingin Laaksossa ratsastettava finaali elokuussa.