fbpx
Urheilu

Janakkalan Jana ja muu Ykköspesis tositoimiin vasta juhannuksen jälkeen – Kesällä ei pelata putoamisesta

Naisten Superpesis aloittaa kauden 12. kesäkuuta. Miesten Ykköspesiksessä jo neljännes seuroista luopunut sarjapaikasta.
Janakkalan Janan Kaisa Kuittinen löi Ykköspesiksen putoamiskarsinnassa viime elokuussa. Kuva: Riku Hasari
Janakkalan Janan Kaisa Kuittinen löi Ykköspesiksen putoamiskarsinnassa viime elokuussa. Kuva: Riku Hasari

Pesäpallokausi pääsee käyntiin kesäkuun toisella viikolla, mikäli kuun alussa ei laadita uusia rajoituksia koronaviruspandemian takia. Ensimmäisenä Pesäpalloliiton sarjana käynnistynee naisten Superpesis, jonka aloituspäiväksi vahvistettiin torstaina 12. kesäkuuta.

Pesäpalloliitto ja naisten Superpesiksen seurat pitivät etäkokouksen keskiviikkona. Ennen lopullisia päätöksiä otteluohjelmasta ja sarjajärjestelmästä Pesäpalloliitto odottaa vielä aluehallintovirastojen ohjeita ottelutapahtumien turvallisuudesta.

Liitto aikoo tiedottaa ensi viikolla ainakin naisten Superpesiksen ja Ykköspesisten sarjajärjestelmäpäivityksistä. Se kokoustaa miesten superpesisseurojen kanssa ensi keskiviikkona. Aiemmin miesten Superpesiksen on esitetty alkavan heinäkuussa.

– Aluehallintovirastojen ohjeistuksilla erityisjärjestelyistä ja yleisömääristä on suora vaikutus seurojen tiukkaan taloustilanteeseen. Tarvitsemme ohjeistuksen pikaisesti, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta huomautti tiedotteessa.

Ykköspesiksessä on kuitenkin jo selvää, että kausi käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla, Pesäpalloliitto tiedotti torstaina. Edellisten, maaliskuun lopussa julkaistujen sarjajärjestelmien ja otteluohjelmien mukaan kauden piti alkaa heti kesäkuun alussa.

 

Miesten Ykköspesis on ongelmissa, kun jo kolme seuraa – Laukaan Urheilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti – ovat ilmoittaneet kauden väliin jättämisestä. Tämä on neljännes sarjan joukkueista.

Pesäpalloliitto kertoi torstaina vetäytymisuutisten jälkeen päättäneensä, ettei yksikään joukkue putoa mistään liiton sarjasta kilpailullisen sijoituksen perusteella.

– Kaikkiin kauden 2020 pesäpallosarjoihin osallistuminen on vapaaehtoista. Nouseminen on sen sijaan mahdollista eli vahva kilpailullinen jännite säilyy, liiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari korosti tiedotteessa.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että muun muassa Janakkalan Jana ei tänä kesänä joudu painimaan putoamispeikon kanssa, vaan joukkueella olisi venyessään teoreettinen mahdollisuus pelata paikasta naisten Superpesiksessä. Janan oli määrä aloittaa kausi 7. kesäkuuta.

Jo maaliskuussa laaditun otteluohjelman mukaan naisten Ykköspesis pelattaisiin tällä kaudella lyhennettynä, vain kahden lohkon sisäisten 14 kierroksen sarjana. Mukana on toistaiseksi kaikki 16 joukkuetta.

Muiden valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen, eli käytännössä Suomensarjojen, Maakuntasarjojen ja nuorten sarjojen, kilpailutoiminnasta Pesäpalloliitto lupasi tietoa perjantaina.

Menot