Urheilu

Janalle taas selvä tappio Ykköspesiksessä – Ensi viikolla edessä tärkeät pelit

Janakkalan pesäpallotoivot hävisivät kauden kuudennenkin ykköspesispelin Kankaanpäässä.

Janakkalan Janan naisten Ykköspesisjoukkue hakee kauden avausvoittoaan vielä kuudenkin ottelun jälkeen. Lauantaina Jana kärsi tappion Kankaanpään Mailajuniorien vieraana selvästi 2–0 (8–0, 4–2).

Kaiken kaikkiaan Janalla oli vain vähän vastaansanomista ottelussa, joka lähti väärille raiteille KaMan toisen vuoroparin lopettavan neljän juoksun myötä. Kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 24–7.

Toisella jaksolla Jana oli sentään kohtalaisesti pelissä mukana, mikä lievitti pelinjohtaja Jani Salmen mukaan pettymystä.

– Oikeaan suuntaan olemme menossa. Saamme onnistumisia, mutta emme jatkumoa. Toisella jaksolla meillä oli paikat lyödä jopa voittoon, mutta paukut eivät riittäneet, Salmi pohti.

– Ensimmäisellä jaksolla kaveri pääsi neljästi lyömään läpi palottomassa ajolähdössä. Meidän pitää keksiä joku lääke näihin ensimmäisiin vuoropareihin. Annamme niillä eniten juoksuja, emmekä voi sitten saada niitä eroja kiinni.

Janakkalalaisten juoksut toivat Riina Kanerva Iida Järvisen lyönnillä toisen jakson ensimmäisessä ja Ronja Salmela Neea Helinin kotiutuksesta viimeisessä vuoroparissa.

Kotijoukkueen ykkönen oli viisi juoksua lyönyt ja kaksi tuonut lukkari Tea Santahuhta. Noora Viitasalo iski viisi juoksua.

Vain yhden pisteen toistaiseksi saalistaneella Janalla on etsikkoaika ensi viikonloppuna, kun Kansanpuistossa vierailevat Ylivieskan Kuula ja Kajaanin Pallokerho. Ylivieska on ainoana joukkueena pisteettä Ykköspesiksessä.

– Ne ovat meille tärkeitä pelejä. Yritetään saada lääkkeitä kehitettyä, jotta saamme pisteet niiltä pois, Salmi totesi. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020