Urheilu

Janalle tappio jumbojen kohtaamisessa

Voitto karttaa edelleen janakkalalaisia naisten Ykköspesiksessä.
Janalla on tällä hetkellä vaikeuksia kotiuttamisessa. Riia Virto lohduttaa kotipesään palanutta Riina Kanervaa. Kuva: Esko Tuovinen
Janalla on tällä hetkellä vaikeuksia kotiuttamisessa. Riia Virto lohduttaa kotipesään palanutta Riina Kanervaa. Kuva: Esko Tuovinen

Lauantai 15. kesäkuuta oli todennäköisesti merkattu monen janakkalalaisen pesäpalloihmisen kalentereissa päiväksi, jolloin Janakkalan Jana ottaa vihdoin ensimmäisen voittonsa tämän kauden naisten Ykköpesiksessä. Toisin kuitenkin kävi, kun Ylivieskan Kuula haki Kansanpuiston kentältä sarjajumbojen kohtaamisessa voiton jaksoin 2–0 (3–1, 4–1).

Kumpikin joukkue lähti otteluun voitoitta. A-lohkon viimeisenä majailevalla Janalla oli saldonaan yksi piste Porissa otetusta jaksovoitosta, mutta B-lohkon viimeinen Ylivieska oli vielä nollakerholainen ennen lauantaita. Se ei kuitenkaan vieraita häirinnyt, vaan se teki tarvittavan ja otti pisteet mukaansa. Samalla Janasta tuli kuudentoista joukkueen Ykköspesiksen huonoin joukkue.

Janan pelinjohtaja Jani Salmi harmitteli omiensa kotiutusvaikeuksia. Kotijoukkue loi yhdeksän kolmostilannetta vastustajan 14 vastaan.

– Pääsimme tekemään tilanteita, mutta suurin ongelma tällä hetkellä on se, ettemme saa lyötyä pelaajia kotiin. Emme saa mitään helpolla, vaan joudumme tekemään kovan työn jokaisen juoksun eteen, Salmi sanoi.

Jana onnistui saattelemaan pelaajan kotipesään kahdesti. Jenika Uusipaavalniemi löi avausjaksolla Riina Kanervan kotiin ja Iida Järvinen saatteli toisella jaksolla onnistuneesti Emma Heikkilän viimeisen pesänvälin.

Kotiutusvaikeudet johtuvat varmasti osin myös itseluottamuksen puutteesta, kun onnistumiset ovat jääneet alkukauden aikana vähiin.

– Puristamme mailaa niin paljon, että tarvitsimme onnistumisia ja jatkumoa lyöntivuoroon. Meillä on älyttömän hyviä jaksoja, mutta sitten meille tulee nukahdusjaksoja, jotka maksavat paljon, Salmi arvioi.

Jana jatkaa pelejään heti sunnuntaina Kajaania vastaan. Joukkueen kokoonpanoon tulee muutoksia, sillä lukkari Ronja Salmela ei ole mukana. Hänen paikkansa lautasen ääressä ottaa Riia Virto ja Emilia Helminen nousee kokoonpanoon. HÄSA

Päivän lehti

26.1.2020