fbpx
Urheilu

Janan avausvoitto jäi haaveeksi – pelinjohtaja Rantanen odottaa parempaa asennetta

Pelinjohtaja Riku Rantanen odottaa joukkueelta jatkossa määrätietoisempaa suorittamista.
Iida Järvinen toi Janalle sen ensimmäisen ja ainoan juoksun avausjaksolla. Kuva: Riku Hasari
Iida Järvinen toi Janalle sen ensimmäisen ja ainoan juoksun avausjaksolla. Kuva: Riku Hasari

Janakkalan Janan kauden ensimmäinen vierasottelu naisten Ykköspesiksessä päättyi tappioon Espoonlahden Mailapuistossa kotijoukkue Espoon Pesiksen ollessa tyly emäntä.

Hellesäässä Jana jäi jalkoihin molemmilla jaksoilla ja kolme sarjapisteen kohtalosta ei jäänyt epäselvyyksiä Espoon viedessä ottelun numeroin 2–0 (5–1, 6–1).

Janan juoksuista mailan varressa vastasivat Krista Matikainen, joka kotiutti Iida Järvisen ja Janika Rantanen, joka puolestaan lähetti Ida-Sofia Lehdon kotipesälle.

Janalla ja sen pelinjohtajaksi täksi kaudeksi nousseella Riku Rantasella on vielä voitto tällä kaudella saavuttamatta.

Rantanen ei lähtenytkään selittelyjen tielle ottelun jälkeen.

– Jos tiivistää oikein lyhyesti, niin tämä oli surkea peli. Sisäpelissä oli aika tukkoista, emmekä saaneet onnistumisia oikeastaan lainkaan, jotta olisimme päässeet tilanteisiin. Ulkopelissä ei ollut mitään radikaaleja virheitä, mutta löysyyttä oli havaittavissa, Rantanen summasi.

– Se viimeinen asenne sieltä vähän puuttui sieltä, eikä tämä ollut lähellekään parasta tekemistä mitä likat osaavat.

Rantasen kerratessa ottelua, asenne nousee kantavaksi teemaksi. Kun sitä löytyy entistä enemmän, Rantanen uskoo, että tappiotkin alkavat kääntyä voitoiksi.

– Asennetta pitää saada paremmaksi. Ei sisäpelissä tarvitse opetella mitään maagisia uusia lyöntejä, vaan tarvitsemme onnistumisia perussuorituksissa. Kun teemme oikeita lyöntivalintoja ja onnistumme niissä, sillä pääsee jo pitkälle, Rantanen arvioi.

Asenteella Rantanen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Jana olisi ollut heittänyt hanskoja tiskiin kesken ottelun.

– Ei siitä ole kyse. Yritämme kyllä kovasti, mutta tässä kohtaa voi myös vaatia hieman lisää kovempaa yrittämistä. Tässä joukkueessa on taitoa ja osaamista ihan riittävästi. Moni asia on lopulta pienestä kiinni ja tietyt asiat kun hoidetaan verenmaku suussa ja täysillä, niin tuloskin alkaa näyttää erilaiselta, Rantanen uskoo.

Jana jatkaa kauttaan Ykköspesiksessä keskiviikkona, kun se saa vieraakseen Kansanpuiston kentälle Haminan Palloilijat.

– Olen sanonut, että tällä joukkueella voidaan voittaa kaikki pelit, mutta myös hävitä ne. Sarjassa ei ole niin ylivoimaista vastustajaa, eikä myöskään heittopussia, että voisi lähteä napit auki yhteenkään peliin. Hyvällä pelillä kaikki ovat voitettavissa. HäSa

Menot