Urheilu

Janan kakkosjoukkueen kausi puolivälissä – perjantaina murskatappio Hämeenkyrölle

Janakkalan Janan naisten pesäpallon kakkosjoukkueen kausi suomensarjan etelälohkossa on edennyt vaihtelevissa merkeissä.

Nuori joukkue on yhdentoista joukkueen sarjassa kahdeksantena, kun puoliväli kaudesta on ylitetty.

Yhdestätoista ottelusta on tullut neljä voittoa ja 12 pistettä, joilla Jana on alemmassa keskikastissa neljän joukkueen ryhmässä pisteen päässä paikallisvastustaja Riihimäen Pallonlyöjistä.

Keskinäisen ottelun Riihimäkeä vastaan Jana voitti juhannuksen jälkeen lukemin 2–0 (13–12, 5–2), mutta heinäkuun kahdesta vieraspelistä tuli tappiot.

– Nyt on jouduttu antamaan liikaa tasoitusta, yhdeksän pelaajaa on puuttunut loukkaantumisten ja reissujen takia. Täydennystä on haettu nuorista ja aluesarjajoukkueesta. Kun porukka on ollut kasassa, hyvin on pelattu, Janan pelinjohtaja Ilkka Surakka kertoi.

Janan tehokkaimmat ovat olleet lyöjätilaston kolmonen Kaisa Kuittinen (5+32/11), Riina Kanerva (1+2/20), Emma Heikkilä (3/14), Julia Kuusijoensuu (10/7), Minna Pirinen (4/11) ja Iiris Kiljunen (7/7).

Parin vieraspelin jälkeen Jana palasi kotiareenalleen Turengin Kansanpuistoon perjantaina, kun vastaan tuli sarjakärki Hämeenkyrön Räpsä.

Ensimmäisen kohtaamisen kotonaan Hämeenkyrö voitti jaksoin 2–0 (11–4, 10–2), ja se voitti vieraissa vielä selvemmin. Kotijoukkue ei saanut edes yhtä juoksua ja hävisi 0–2 (0–17, 0–8).

Runkosarjan kärkinelikko jatkaa nousukarsintaa lohkon sisäisissä välierissä ja lohkon viimeinen putoaa maakuntasarjaan. HäSa