Urheilu

Janan kasvatit pesäpallon SM-pronssitaistoissa

Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma löi kunnarin ja yhteistehot 1+1/2 sekä sai ykköspalkinnon naisten superpesiksen ensimmäisessä pronssiottelussa.

Tamperelaisen Manse PP:n 16-vuotiaan ykkösvahdin tehoilta ei kuitenkaan riittänyt joukkueen voittoon, sillä Lapuan Virkiä taisteli kotivoiton supervuoron jälkeen 2–1 (2–0, 1–3, 1–0s).

Ala-Kauhaluoma oli mukana kaikissa Manse PP:n juoksuissa ja se toi Manse PP:lle toisen jakson voiton. Superin ratkaisuna Lapuan Kaisaleena Rautakorpi löi aloittavalla vuorolla kunnarin.

– Tilanteita tuli molemmille, mutta ottelu oli ulkopelivoittoista. Takatilannetta puolustettiin hyvin. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan ja meillä se jäi eniten kiinni kotiutuksesta. Itselläni peli sujui hyvin ja sisällä tuli tärkeä onnistuminen hyvään paikkaan. Samoin ulkona varmaa suorittamista, Ala-Kauhaluoma summasi.

Toinen janakkalalainen Senni Korhonen tukki jälleen siepparina etukenttää.

– Tiukka peli ja hyvin taisteltiin voitosta. Tilannetta saatiin hyvin, mutta pari ajoa kuivui pahasti kokoon. Oma suorittaminen tuntui vapautuneemmalta ja nautin enemmän kuin välieräsarjassa Poria vastaan, Korhonen kertoi.

Pronssimitalit ratkeavat kahdella voitolla. Toinen kohtaaminen on lauantaina Tampereella. Runkosarjassa Lapua oli toinen ja Manse PP viides.

Lisäksi Ala-Kauhaluoma ja Korhonen sekä kolmas janakkalalainen Sohvi Korhonen ovat mukana Hämeenkyrön Räpsän B-tyttöjen superpesisjoukkueessa, joka pelaa myös pronssimitaleista.

Välierissä Hämeenkyrö taipui Rauman Feralle ja pronssitaisto alkaa ensi tiistaina Muhoksen Pallo-Salamoita vastaan. Mitaliin vaaditaan myös B-tytöissä kaksi voittoa. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020