Urheilu

Janan kiekkolupaus pyörähtelee EM-ringissä – tavoitteena ennätys ja finaalipaikka

Janakkalan Janan kiekonheittäjä Sanni Kuparinen matkusti tiistaina Suomen maajoukkueen matkassa alle 18-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoihin.

Kisapaikkana on Györ Luoteis-Unkarissa ja torstaista sunnuntaihin kestävään kisarupeamaan on ilmoittautunut 1 135 urheilijaa 50 maasta. Suomalaisia on mukana 31.

Naisten kiekkoon on ilmoitettu 26 heittäjää, joista viisi on heittänyt yli 50 metriä tilastokärkenä venäläinen Violetta Ignatyeva (53,85).

Kuparinen on tilaston 13:s (45,94) ja Parkanon Urheiljoiden Silja Ahonen 16:s (45,30). Karsintaraja finaaliin on 46 metriä, joka vaatisi suomalaiskaksikolta omia ennätyksiä.

– Lähden kisoihin hyvällä fiiliksellä ja tavoittelemaan hyvää karsintakisaa sekä hyvää tulosta. Karsintaraja on mahdollista heittää jos kaikki menee nappiin. Tavoite on heittää oma ennätys, Kuparinen ennakoi.

Toisaalta arvokisojen aamukarsinnoissa harvoin on vaadittu kaikilta finalisteilta rajan ylitystä ja tasaisen varmassa tuloskunnossa olleet suomalaiset ovat perusheitoillaankin vahvoilla sunnuntain finaaliin kahdentoista parhaan joukkoon. HäSa