Urheilu Janakkala

Janan orastava ilo vaihtui pettymykseen – "Voittava palloilu on siellä olemassa"

Janakkalan Janan toisen jakson sisäpelissä oli pilkahduksia voittavasta pesäpallosta, mutta Hamina kiri neljän juoksun takaa ohi.
Kaisa Kuittinen yrittää saada pallon kiinni ennen kuin Inka Pietilä ehtii pesään. Kuva: Tomi Vesaharju
Kaisa Kuittinen yrittää saada pallon kiinni ennen kuin Inka Pietilä ehtii pesään. Kuva: Tomi Vesaharju

Janakkalan Janan kauden kolmannen ottelun toinen jakso näytti jo siltä, että joukkue onnistuu avaamaan tämän kauden pistetilinsä naisten Ykköspesiksessä. Toisin kuitenkin kävi, sillä Turengin Kansanpuiston kentällä vieraillut Hamina nousi neljän juoksun takaa tasoihin ja viimeisessä vuorossa ohi. Pisteet menivät Kymenlaaksoon lopulta jaksoin 0–2 (1–5, 4–5).

Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen näkökulmasta aika samanlainen kuin viikkoa aikaisemmin sarja-avauksessa. Ulkopelissä tuli hyviä suorituksia, eikä Haminakaan pystynyt pelaamaan pitkiä sisävuoroja, vaikka se tarvittavat juoksut jaksovoittoon tekikin. Janan sisäpeli puolestaan takkusi, ja joukkueen avausjuoksua saatiin odotella viimeiseen vuoroon asti. Riina Kanerva löi Ida-Sofia Lehdon kotiin.

Toisella jaksolla 187 katsojaa näkivät alkuun pirteämmän Janan. Varsinkin toisessa vuorossa kotijoukkue sai sisäpelinsä rullaamaan oikein kunnolla ja hankki itselleen neljän juoksun kaulan. Kaisa Kuittinen löi Lehdon kotiin, Iida Järvinen kotiutti Janika Rantasen, Lehto ehti kotiin toisella lyöntikierroksellakin, nyt Krista Matikaisen lyömänä, ja viimeisen juoksun toi Katri Oksanen Emma Heikkilän onnistumisella.

Jana kesti vielä Haminan yrityksen toisen tasoittavalla, mutta kolmannella sisävuorollaan vierasjoukkue viihtyi pitkään. Pallo alkoi pomppia Janan ulkopelisuorituksissa, ja Hamina kiitti. Se kierrätti lyöjiään kolmannelle kierrokselle asti ja teki neljä juoksua.

– Lähelle pääsimme. Toisen jakson alku oli sitä peliä, mitä osaamme sisällä pelata. Peräkkäisiä onnistumisia tuli koko ajan. Sitten peli vähän lopahti – ehkä keskittyminen ei sitten riittänyt. Tietyissä taitotason asioissa olemme perässä, mutta sitten kun peli kulkee, on se tuon näköistä kuin toisen jakson alussa. Voittava palloilu on siellä olemassa, mietti Janan pelinjohtaja Riku Rantanen.

Rantanen ei osannut sanoa, johtuiko virheiden syntyminen neljän juoksun johdon tuomasta painetilasta.

– En tietenkään tiedä, mitä kenenkin päässä liikkui sillä hetkellä. Olemme yrittäneet käydä koko talven ja kevään läpi, että uskallamme nauttia, pelata ja myös epäonnistua. Sellaiseksi jähmeäksi jännittämiseksi peli kyllä meni toisen jakson alun jälkeen. Oli kuitenkin mukava nähdä, että pystymme pelaamaan hyvin. Koko ajan peli paranee, harmi vain, että kausi on nyt lyhyt, Rantanen sanoi.

Kun Jana ei onnistunut enää neljänellä vuorolla juoksun tekemisessä, oli ottelun voittaja ratkennut. Hamina haki kuitenkin vielä neljännen tasoittavallaan jaossa olleen kolmannen pisteen, kun Tytti Bertling tuli kotiin harhaheiton turvin. HÄSA

Päivän lehti

12.8.2020