Urheilu

Janan pelinjohtaja Mika Järvinen suomi itseään avausjakson kahdesta juoksusta: "Puolisokea pelinjohtaja huusi sisällä olevan laittomaksi"

Janakkalan Jana pelasi viikonloppuna kaksi ottelua pitkän kaavan mukaan. Sunnuntaina pistepussiin sujahti yksi piste toisen jakson voitosta.
Iida Järvinen löi Janalle sunnuntaina kaksi juoksua. Kuva: Sara Aaltio
Iida Järvinen löi Janalle sunnuntaina kaksi juoksua. Kuva: Sara Aaltio

Janakkalan Jana pelasi positiivisen puolelle jääneen viikonlopun pesäpallon naisten ykköspesiksessä, vaikka se ei päässytkään juhlimaan sunnuntaina voittoa. Jana otti kuitenkin lauantain voittonsa jatkoksi yhden pisteen, kun se hävisi Turengin Kansanpuiston kentällä Oulunsalon Vasamalle jaksoin 2–1 (8–7, 1–2, 1–0).

Myös Janan pelinjohtaja Mika Järvinen oli tyytyväinen viikonloppuun, joka toi vaikean kauden pelanneelle joukkueelle pistepussiin kolme pistettä lisää.

– Pinnakin on aina hyvä saavutus. Otimme kolme pistettä kahdesta ottelusta ja vastassa oli kuitenkin toisen lohkon kärkipään joukkueita. Tätä viikonloppua ei missään nimessä tarvitse hävetä, Järvinen sanoi.

 

Kansanpuiston kentällä oli sunnuntaina helteinen ja erittäin kantava sää. Takakentällä kantautuneet painavat lyönnit aiheuttivat hankaluuksia varsinkin vierasjoukkueen koppareille Rebekka Sunille ja Laura Sipolalle. Kertaalleen pallo painui maisemiin myös Janan ulkokentästä, mutta sen otti piikkiinsä Järvinen.

– Puolisokea pelinjohtaja huusi ensimmäisellä jaksolla sisällä olevan pallon laittomaksi ja siitä tuli kaksi juoksua. Tein siinä likoille hommaa vähän vaikeammaksi. Virheitä tulee ja onneksi niitä tulee minullekin, ettei tarvitse aina puhua pelaajien virheistä, pelinjohtaja piiskasi itseään.

Hänen mukaansa Jana käytti tietoisesti hyväkseen lauantaista muuttunutta säätä. Myötäiseksi kääntynyt tuuli antoi pallolle selvästi kovempaa kyytiä kuin lauantaina Tyrnävää vastaan.

– Lauantaina pallot jäivät polttolinjan taakse, mutta nyt ne menivät taakse asti. Löimme nyt tosi hyviä lyöntejä. Näkeehän sen jo siitäkin, että teimme paljon juoksuja siihen nähden mitä aikaisemmin kaudella. Tavoitteena oli pistää painetta taakse, vielä enemmän kakkospuolelle, mutta menivät ne läpi keskeltäkin, Järvinen kertoi.

Toisella jaksolla Janalle riitti pisteisiin tiivistynyt ulkopeli ja Stina Parantaisen kaksi juoksua tuonut kunnari. Supervuorossa Jana ei saanut tasoittavallaan kunnolla painetta vieraille, ja Oulunsalolle riittikin sen parhaan pelaajan Tiia Valtasen komea pieni lyönti ykkösrajaan.

 

Janan tehopelaaja oli kolme kertaa kotiutuksessa onnistunut Kaisa Kuittinen, joka myös toi kaksi juoksua. Iida Järvinen löi kaksi juoksua ja myös Ida-Sofia Lehto ja Neea Helin onnistuivat kotiutuksessa. Riina Kanerva toi kaksi juoksua ja Riia Virto, Fanni Kanerva, Järvinen, Lehto ja Parantainen yhden.

Janakkalalaiset jatkavat ykköspesiksen otteluitaan kohtaamalla keskiviikkona Kansanpuistossa Pöytyän. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020