Urheilu

Janan pelinjohtaja siirrettiin sivuun ottelusta Kajaania vastaan – ”Työt ovat todennäköisesti nyt loppuneet”

Jana matkaa edelleen naisten Ykköspesiksessä ilman voittoja – tällä kertaa tappio tuli ilman syrjään siirrettyä pelinjohtaja Jani Salmea.
Janakkalan Janan pelinjohtajana toiminut Jani Salmi ei ollut enää joukkueen mukana kotiottelussa Kajaania vastaan. Kuva: Esko Tuovinen
Janakkalan Janan pelinjohtajana toiminut Jani Salmi ei ollut enää joukkueen mukana kotiottelussa Kajaania vastaan. Kuva: Esko Tuovinen

Kansanpuiston kentällä nähtiin alkukaudella tutuksi tullut lopputulos Janakkalan Janan ykköspesisjoukkueen osalta – kauden avausvoitto jäi kauden seitsemännessäkin ottelussa edelleen haaveeksi.

Tappio naisten Ykköspesiksen lohko A:n jumbojoukkueelle tuli tällä kertaa Kajaanin Pallokerhon kynsissä jaksoin 0–2 (2–4, 5–6).

 

Ottelun puhuttavin asia oli kuitenkin pelinjohdossa tapahtunut yllättävä muutos. Janakkalan Janan pelinjohtaja Jani Salmi oli siirretty sivuun ja tilalle oli nostettu kakkospelinjohtaja Mika Järvinen.

Janakkalan Janan ykköspesisjoukkueen manageri Joni Lintulan mukaan joukkueelle kerrottiin Kajaani-ottelun aattona lauantai-iltana päätöksestä siirtää Salmi dramaattisesti sivuun.

Lintula kuitenkin sanoo, että Salmen sopimusta ei ole sanottu irti – ainakaan vielä toistaiseksi.

– Ei nyt vielä lopullisesti, mutta kokeilimme tällaista muutosta. Sitten seuraavaan peliin menemme sillä pelinjohdolla, jolla menemme loppukauden, Lintula kertoi.

 

Janakkalan Janan pelinjohtajana toiminut Jani Salmi ei ollut enää joukkueen mukana kotiottelussa Kajaania vastaan Kansanpuiston kentällä. KUVA: Tomi Vesaharju

 

Lintulan mukaan päätöksen taustalla oli se, että joukkuetta haluttiin herätellä tahmean alkukauden jälkeen.

– Ilmettä pitää saada paremmaksi ja keskenämme tulimme tällaiseen johtopäätökseen. Jatkamme ensi viikolla neuvotteluja ja mietimme millaisiin ratkaisuihin päädymme. Tilanne on vielä auki, Lintula sanoi.

Mutta onko yhdestä ottelusta syrjään siirretyllä pelinjohtajalla enää mahdollisuutta palata pelinjohtoon – vai onko kyse vain lopun alusta?

Lintulan mukaan vaihtoehtoja on kaksi, joko kausi jatketaan loppuun todennäköisesti Mika Järvinen pelinjohtajana tai sitten hierotaan sopua vielä Salmen kanssa.

– Alkuviikon aikana teemme päätöksiä, seuraavat harjoitukset ovat keskiviikkona.

 

Syrjään siirretty Jani Salmi oli Kansanpuiston kentällä paikalla katsomassa ottelua, mutta hän näkee jatkon tällä hetkellä Janassa vaikeaksi.

– Pelaajat ja seurajohto ovat antaneet epäluottamuslauseen ja työt ovat nyt todennäköisesti loppuneet. En tarkkaan tiedä mikä tilanne on – seurajohdolta ei ole tullut mitään viestiä siitä, että sopimus olisi loppunut, Salmi kommentoi.

Salmi kokee Jana-johdon poikkeuksellisen ratkaisun olevan seurausta heikoista tuloksista ja joukkueen antamasta epäluottamuslauseesta.

– Todennäköisesti huono menestyminen on päällimmäinen syy ja sitten ei luoteta joko minuun tai itseensä. Ilmeisesti vielä neuvotellaan tulevaisuudesta, mutta todennäköisesti pestiä Janakkalassa minulla ei enää käytännössä ole, Salmi toteaa.

– En tiedä olenko valmis tulemaankaan takaisin, jos epäluottamuslause tulee joukkueelta. Silloin olen varmaankin väärässä paikassa.

Janan seuraava ottelu pelataan Pöytyällä 25. kesäkuuta. HäSa

Päivän lehti

26.1.2020