Urheilu

Janan pesisnaiset valmistautuvat juhlavuoteen – Ykköspesisjoukkue on jo aloittanut harjoittelun

Pronssia saavuttanut Janan tyttöjen superpesisjoukkue juhli viime kaudella seuran historian ensimmäistä pesäpallon SM-mitalia. Kuva: Riku Hasari

Janakkalan Janan naisten Ykköspesisjoukkue valmistautuu hyvää vauhtia kohti uutta kautta ja samalla yleisseuran 90-vuotisjuhlavuotta.

Aiemmin marraskuussa julkistettiin jo sopimus uuden pelinjohtajan forssalaisen Jani Salmen kanssa ja samalla vahvistettiin muu valmennustiimi, johon kuuluvat Mika Järvinen, Antti Järvinen, Joni Lintula, Markus Kuusijoensuu ja Janne Yli-Pirilä.

Joulukuun aikana on solmittu tukku pelaajasopimuksia. Joukkueessa jatkavat muun muassa Ellinoora Ojala, Iiris Kiljunen, Julia Kuusijoensuu, Kaisa Kuittinen, Riina Kanerva ja Stina Parantainen.

Osalla viime kauden pelaajista tulevan kauden kuviot ovat vielä avoinna.

– Treenit ovat olleet käynnissä ja ringissä on ollut neljätoista pelaajaa. Sopimuksia on valmiina nyt kymmenkunta. Uusina joukkueeseen ovat liittyneet Ida-Sofia Lehto ja Paula Seppälä. Porukka nuorenee ja tehtävää on paljon ennen kauden alkua, kommentoi myös managerina sopimuksia hoitava Lintula.

Lehto on aiemmin pelannut Mynämäellä ja Haminassa.

– Joukkoon oli helppo tulla ja olen saanut hyvän kuvan seuran toiminnasta. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja saada kovia pelejä ja uusia kokemuksia sekä pelata hyvä kausi joukkueen kanssa, Lehto tuumasi.

 

Jana on solminut farmisopimuksen Vihdin Pallon kanssa, joka voitti viime kaudella maakuntasarjan lohkonsa ja nousi suomensarjaan. Janalla ei ensi kaudella ole omaa suomensarjajoukkuetta.

– Näin varmistetaan kaikille pelaajillemme riittävä määrä pelejä ja vastuuta, ja toisaalta Vihdin pelaajia pääsee testaamaan ykköspesiksen tasoa. Meillä on ollut keskusteluja yhteistyöstä myös superpesisjoukkueiden suuntaan, Lintula kertoo.

Ensi kauden uudistuksena naisten Ykköspesiksen joukkuemäärä on noussut kuuteentoista ja joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020