Urheilu

Janan pesistyttöjen mitalinmetsästys jatkuu viikon päästä – kotipelit päättyivät tunteikkaaseen voittoon

Anni Heikkilä jätti haikeat mutta tehokkaat jäähyväiset Kansanpuistolle.
Viimeisen kotiottelunsa Janakkalan Janassa pelannut lukkari Anni Heikkilä sai tuulettaa voittoa lukuisten onnistumistensa jälkeen.

Janakkalan Janan superpesistyttöjen kausi päättyi torstaina kotiotteluiden osalta, mutta sai jatkoa vielä yhden ottelun verran. Jana peittosi Vähäkyrön Viestin tasaisessa toisessa pronssiottelussa 1–0 (7–3, 1–1) ja pakotti pronssimitalit jaettavaksi Vähässäkyrössä.

Jos Jana menetti keskiviikkona ensimmäisen pronssipelin heikkoon keskittymiseen ja oman tason täydelliseen hukkaamiseen, pää kesti torstaina vähän paremmin. Helpolla mitään ei jaettu, mutta janakkalalaisten ulkopelin taso riitti tasoittamaan puntit yhdellä jaksovoitolla.

Pelinjohtaja Toni Ojala kertoi, että Jana esti oman sulamisensa suorastaan rituaalisesti tauolla.

– Teimme kopissa sellaisen peliliikkeen, että otimme ”kirjaimellisesti” aivot narikasta: jokainen otti naulakosta jotain ja laittoi päähänsä. Nyt se toimi. Sisäpeli oli nihkeää toisella jaksolla, mutta tarvittava piste tuli, Ojala sanoi.

Ensimmäisellä jaksolla tehtiin yli kolme neljäsosaa ottelun kolmostilanteista ja se heijastui tulostaululle. Tehopelaaja Anni Heikkilä löi toisen lopettavalla Vähänkyrön epävarman kakkospolttajan Ada Karlssonin avustuksella ensin etenijäjokeri Riina Kanervan kotiin ja riensi itse 3–1-johtojuoksun Anna Ala-Kauhaluoman loistavasta maapallosta.

Karlsson paikkasi mokansa lyömällä erinomaisen läpilyönnin takarajan tuntumaan heti seuraavalla vuorolla. Tilanteesta saaduilla kahdella juoksulla Viesti tasoitti.

Jakson komein suoritus nähtiin kuitenkin viimeisellä vuorolla, kun Janalla oli jo kaksi paloa. Iida Järvinen löi ratkaisupaikassa kakkosjatkeelta läpi kotiuttaen Anni Heikkilän. Koska jakso ratkesi tähän, Vähänkyrön ulkokenttä antoi Järvisen juosta Kansanpuiston montussa harvinaisen kunnarin.

Toinen jakso oli ulkopelitaistelua. Vähänkyrön jälleen kahteen juoksuun yltänyt jokeri Iisa Rintamäki löi kakkospuolen takakentän välilyönnillä Krista Salosen kotiin toisen vuoroparin lopettavalla, mutta Jana venyi tasoihin seuraavalla vuorolla yhdellä vain kolmesta toisen jakson kolmostilanteestaan.

Jokeri Julia Kuusijoensuu löi päivän ainoalla suorituksellaan Fanni Kanervan kotiin, kun kakkosvahti Johanna Hyny ei saanut otetta hänen maapalloonsa.

– Siinä hän uskalsi luottaa itseensä ja lyödä sen maapallon sinne, mihin piti. Siitä pitää nostaa Julialle hattua, että ratkaisee pelin käymällä kerran lyömässä. Olimme kyllä sopineet että painostuksen kohde on kakkospuolella, Ojala kehui.

Tehokas ulkokentällä oli myös Jana, joka antoi ottelussa vieraille yhteensä vain 14 kolmostilannetta. Kahdella ensimmäisellä vuoroparilla lukkari Heikkilä lypsi paloja pohjalaisista. Erityisen makea oli hänen Petra Äkkisestä ilman syöttöä jekuttama palo, kun Äkkinen aavisti merkistä. Ensimmäisen jakson lopussa Heikkilä oli hieman samalla tavalla polttanut Äkkisen väärällä syötöllä.

Heikkilällä oli ottelun jälkeen tunteet pinnassa, sillä Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen lukkarille esiintyminen oli viimeinen Janan paidassa kotikentällä.

– Sanoin ennen peliä tytöille, että aion jättää tänään kaikkeni tälle kentälle, ja sen myös tein. Haluan lopettaa viimeisen juniorikauteni voittoon. Vaikka ei päättyisi, niin tästä jää hyvä fiilis. Janakkalassa on ollut hienoa pelata. Täällä on ollut tosi hyvä talkoohenki, ensi kaudella vain naisten Superpesistä pelaava Heikkilä kyynelehti.

– Meillä on kyllä tässä ottelusarjassa parempi materiaali ja pystyimme tänään suorittamaan paremmalla tasolla. Eilen annoimme voiton pois, mutta tänään sisuunnuimme ja teimme sovittuja asioita.

Janan tehokkaimmat olivat ykköspalkittu Järvinen (1+3/1) ja kakkospalkittu Heikkilä (1/3). Lisäksi Ala-Kauhaluoma löi kaksi ja Fanni Kanerva toi kaksi juoksua.

Ratkaiseva pronssiottelu pelataan vasta ensi viikon sunnuntaina Viestin kotikentällä. Ojala uskoo joukkueensa etulyöntiasemaan, mutta maltilla.

– Kun kaveria katsoi, niin olivat aika allapäin. On tässä aikaa toipua toki. Puolitoista viikkoa on pitkä aika. Pitää muistaa, että tämä ei ole enää ottelusarja, vaan yksi ottelu. Se joukkue, jolle tulee enemmän peräkkäisiä onnistumisia, voittaa.

Sarjan mestaruuskaan ei ratkennut vielä torstaina. Pori ja Rauma päätyivät tiistain tavoin kotiutuslyönneille, joilla kotijoukkue Pori niisti tasoittavan 2–1-voiton. HäSa