Urheilu

Janan Sanni Kuparinen nimettiin EM-kisoihin

Suomen Urheiluliitto (SUL) on nimennyt urheilijat yleisurheilun 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuihin Unkarin Györiin. EM-kisat järjestetään 5.-8. heinäkuuta.

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen edustaa Suomea naisten kiekonheitossa. Kuparisen paras tulos tältä kaudelta on 45,94. Tulos on myös ikäluokan kauden kärkitulos Suomessa. Kiekonheittäjistä joukkueeseen valittiin myös Parkanon Urheilijoiden Silja Ahonen (45,30). Turun Urheiluliiton Roosa Naula on valittu kotiin jääväksi varaheittäjäksi. 5.-8. heinäkuuta.

Tilastojen valossa maanantaina valitun EM-joukkueen kärkinimet ovat Äänekosken Urheilijoiden korkeushyppääjä Arttu Mattila, HKV:n keihäänheittäjä Topias Laine ja Alajärven Ankkureiden keihäänheittäjä Aleksi Yli-Mannila, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden estejuoksija Lotta Mäkinen, korkeushyppyyn ja kolmiloikkaan osallistuva Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä sekä Lapuan Virkiän moukarinheittäjä Sara Killinen.

– Kilpailukautta on sen verran vähän takana, että moni varmaan kohentaa EM-kisoissa niistä tuloksista mitä tällä kaudella on tehty. Uskon, että EM-kisoissa nähdään suomalaisilta hyviä venymisiä, arvioi EM-joukkueenjohtaja Jaakko Erkinheimo.

Suomen 17-vuotiaiden EM-joukkue saattaa vielä täydentyä, sillä neljä urheilijaa sai mahdollisuuden yrittää rikkoa EM-tulosraja loppuviikosta käytävillä yleisurheilun lajikarnevaaleilla.

Kaksi vuotta sitten 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tbilisissä suomalaiset kahmivat seitsemän mitalia. Joukkue oli piste -ja mitalitilastossa kuudes.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic