Urheilu

Janan tiukka voittojuoksu kuumensi vastustajaa – Kotijoukkueen pelinjohtaja Järvinen: "Ei tuomio peliä ratkaissut"

Jännittävä naisten ykköspesiksen ottelu ratkesi kotijoukkueelle supervuorossa.
Janan lukkari Ronja Salmela onnistui mainiosti supervuoron sisäpelissään. Salmela järjesteli vaikeassa tilanteessa joukkueelleen ajolähdön, josta Kaisa Kuittinen löi Janan voittojuoksun. Kuva: Sara Aaltio
Janan lukkari Ronja Salmela onnistui mainiosti supervuoron sisäpelissään. Salmela järjesteli vaikeassa tilanteessa joukkueelleen ajolähdön, josta Kaisa Kuittinen löi Janan voittojuoksun. Kuva: Sara Aaltio

Janakkalan Janan naisten ykköspesisjoukkue otti lauantaina kauden toisen voittonsa. Jana kaatoi helteisessä säässä Turengin Kansanpuistossa pelatussa ottelussa Tyrnävän Tempauksen supervuoroon venyneessä ottelussa. Kotijoukkueen voittonumerot olivat kahden ja puolen tunnin pelaamisen jälkeen 2–1 (3–2, 2–4, 1–0).

Ottelun ratkaisu oli janakkalalaisittain tyylikäs. Joukkueen kärki rakensi palottoman ajolähdön ja Kaisa Kuittinen löi Riina Kanervan kotiin. Kotiutus oli hyvin täpärä ja pelituomarin päätös kirvoitti Tyrnävän lukkarilta Emmi Hannuniemeltä voimasanoilla väritettyä kritiikkiä, eikä pelinjohtaja Tuomo Hannuniemikään näyttänyt mukisematta tuomiota hyväksyvän. Janan pelinjohtaja Mika Järvinen otti tilanteen tyynesti.

– Tilanne oli kiikun kaakun, mutta tuomarit ratkaisevat. Jos tulee vihellys, sitten tilanne on käry. Ei tuomio peliä kuitenkaan ratkaissut. Meillä olisi tilanne jatkunut yhdellä palolla ja usko oli kaikilla siihen, että otamme kaksi pinnaa, Järvinen muistutti.

Jana pelasi pitkästä aikaa kotonaan ja pääsi näyttämään kotiyleisölleen parantunutta peliään.

– Ihan kiva, että kotiyleisö näki meidän voittavan. Monta peliä tai jaksoa on ollut lähellä, mutta emme ole vain voittaneet. Vaikka kolmea pistettä ei tänään tullut, tuntuu kaksikin hemmetin hyvältä. Meidän pitää vain oppia voittamaan tiukkoja pelejä. Kalkkiviivoille olemme päässeet ja pienestä on ollut kiinni, Järvinen mietti.

Jana otti avausjaksolla 3–0-johdon. Julia Kuusijoensuu kotiutti toisessa sisävuorossa Stina Parantaisen ja Iida Järvinen Kanervan. Järvinen jatkoi hyviä otteitaan mailan varressa heti seuraavassa vuorossa kotiuttamalla Ellinoora Ojalan.

Tyrnävä tuli jakson lopussa juoksun päähän, mutta Jana kesti vieraiden pyristelyn. Toisella jaksolla Tyrnävä oli sisällä vahva ja otti tyylikkäästi jaksovoiton.

– Tyrnävä löi todella hyvin toisella jaksolla pinnansa, emmekä päässeet oikein enää rytmiin mukaan. Supervuorossa teimme hyvän nousun. Jätimme vastustajan nollille niin kuin sovimme ja teimme kärjellä juoksun, Järvinen kiitteli.

Jana kohtaa heti sunnuntaina seuraavassa ottelussaan Oulunsalon Vasaman.

– Koskaan ei tiedä, millaisella joukkueella Oulunsalo on lähtenyt etelään. Odotan kuitenkin, että vastassa on samanlainen kovalyöntinen joukkue kuin tänäänkin. Ulkopelin pitää olla kunnossa. Räpylävirheitä ei sovi antaa, eikä harhaheittoja heittää. Tänäänkin tuli muutama huolimattomuusjuttu, mutta niitä tulee väkisin pitkän pelin aikana hellekelissä, Järvinen sanoi. HÄSA

Päivän lehti

20.1.2020