Urheilu

Janan tytöt taipuivat sarjakärjelle vasta kotiutuslyönneillä

Tyttöjen Superpesiksen pudotuspelipaikoille noussut Janakkalan Jana oli lähellä ottaa isoja pisteitä jatkolohko E:tä johtavalta Porin Pesäkarhuilta tiistaina. Jana pelasi Turengissa hyvän ja tasaisen ottelun, mutta porilaiset jättivät kotijoukkueen yhteen pisteeseen kotiutuslyöntikisan jälkeen luvuin 2–3, 3–1, 0–0, 0–1.

Jana aloitti juoksujen teon jo ensimmäisellä sisävuorolla, kun Sohvi Korhonen kotiutti sisarensa Sennin. Senni Korhonen toi kolmannessa vuoroparissa myös Janan toisen juoksun Anna Ala-Kauhaluoman lyönnistä.

Laura Katajisto löi ja toi Porille yhden juoksun ensimmäisellä jaksolla. Jakso päättyi viimeisellä sisävuorolla vieraiden voittojuoksuun, kun toisen juoksunsa lyönyt Lotta Nummikari kotiutti kahden tuodun juoksun Sini Mäkelän.

Kotijoukkue teki tauolla isoja muutoksia sekä sisä- että ulkopeliin. Etenkin kenttäryhmitys meni uusiksi, kun Fanni Kanerva tuli lukkariksi Anni Heikkilän tilalle ja takakentällä paikat vaihtuivat.

Jana sai toiselle jaksolle unelma-alun kolmen juoksun muodossa ensimmäisen vuoroparin lopettavalla. Sohvi Korhonen, Ala-Kauhaluoma ja Iida Järvinen löivät ja Riina Kanerva, Senni Korhonen sekä Anni Heikkilä juoksivat kotipesään. Pori jäi jaksolla vain yhteen tehomerkintään, kun Mäkelä toi kolmannen aloittavalla kolmannen juoksunsa Pinja Arbeliuksen esityöstä.

Supervuoro oli juoksuton, kuten oli Janan osalta myös kotiutuslyöntikilpailu. Sen sijaan toisena lyönyt Pori onnistui toisessa parissa, kun Lotta Lax iski ja Fanny Lahtinen toi voittojuoksun.

Janan pelinjohtaja Toni Ojala oli melko ylpeä joukkueensa esityksestä, sillä iso pistepotti jäi pienestä kiinni.

– Meidän olisi pitänyt vain kotiuttaa laadukkaammin, niin peli olisi ollut meidän. Voitimme kuitenkin takatilanteet. Jos niistä olisi tullut pari juoksua enemmän, tulos olisi voinut olla toinen. Marginaalit ovat pienet. Jos viidellä kotiutuslyönnillä ei saa yhtään juoksua, ei kuulukaan voittaa, Ojala jossitteli.

– Häviöön ei voi olla tyytyväinen, mutta ensimmäisen jakson niukka häviö olisi voinut poikia toiselle jaksolle huonon pelin, etenkin kun aloitimme sen ulkona. Muutosten seurauksena saimme pelimme toimimaan kuitenkin hyvin.

Kolmospolttaja Ala-Kauhaluoma oli Janan ykköspalkittu ja kaikilla kärkilyönneillä onnistunut kakkospolttaja Järvinen toinen palkittu. Porilta palkinnot saivat Arbelius ja Lax. Kolme juoksua tuoneet Senni Korhonen ja Mäkelä olivat juoksuykköset.

Pori lähes varmisti oman pudotuspelipaikkansa, kun se nousi lohkokärjessä 16 pisteeseen. Janalla turvaväliä lohkoviitoseen Jyväskylään on viisi pistettä, kun se sai ottelusta 11. pisteensä. Janakkalalaiset pelaavat vielä kolme lohkopeliä.

– Se piste oli nyt tärkeintä. Nollille jääminen on aina huono asia. Tämä oli meiltä hyvä suoritus, Ojala totesi.

Janan edustusjoukkue kohtaa torstaina Ykköspesiksessä samaisen Pesäkarhujen naisten kakkosjoukkueen. HäSa