Urheilu

Janan tytöt vahvassa roolissa naisten superissa

Janakkalalaiset Senni Korhonen ja Anna Ala-Kauhaluoma sekä hattulalainen Anni Heikkilä pelaavat vahvaa kautta joukkueissaan naisten superpesiksessä.

Runkosarja päättyi viikonloppuna ja Korhosen ja Ala-Kauhaluoman edustama tamperelainen Manse PP lähtee kolmannelta sijalta ylempään jatkosarjaan puolustamaan viime vuoden suomenmestaruuttaan.

Tällä kaudella vakiokokoonpanoon noussut 17-vuotias Korhonen pelasi yhtä lukuun ottamatta kaikki Manse PP:n runkosarjan ottelut (19/20) ja yhteistehot olivat 1+4/7.

– Ei sitä oikeastaan olekaan tajunnut, pelit ovat vaan pyörineet tiiviisti ja nyt huomaa, että runkosarja onkin tullut päätökseen. Huilasin yhden pelin ja muuten olin pääosin ykkösvahtina paitsi yhden pelin kolmospolttajana ja yhden etenijäjokerina, Korhonen summasi.

– Ihan hyvin olen saanut kiinni superin menosta ja rauhallisin mielin pelannut sekä nauttinutkin. Totta kai tuntuu hienolta, mutta edelleen on otettava steppejä ja tästä lähtien sarjassa ei helppoja pelejä tule. Lauantaina oli hienoa pelata Poria vastaan suuren ja äänekkään yleisön edessä ja kun oli vielä tiukka pelikin, se lähenteli varmaan pudotuspelien tunnelmaa.

Vasta 15-vuotias Ala-Kauhaluoma oli Manse PP:n tehopelaajia pelaamissaan kymmenessä superpesisottelussa (1+11/9). Hän on pelannut myös kahdeksan Ykköspesisottelua Janakkalan Janan paidassa.

– On ollut mukavaa päästä pelaamaan noinkin monta peliä ekalla superin kaudella ja vastuutakin olen saanut mukavasti. Onnistumisia on tullut paljon alle ja niiden avulla on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Ala-Kauhaluoma iloitsi.

– Onhan se ollut välillä haastavaakin, kun ei välttämättä ole tiennyt, missä seuraavaksi pelaa. Kuitenkin kummassakin joukkueessa sekä Mansessa että Janassa on kiva pelata.

Korhonen ja Ala-Kauhaluoma kuuluvat myös Janan tyttöjen superpesisjoukkueeseen, joka taistelee ylemmässä loppusarjasta paikasta mitalipeleihin.

Samaan ryhmään kuuluu Anni Heikkilä, joka pelaa naisten superpesistä Hyvinkään Tahkossa.

Hän urakoi kaikki Tahkon runkosarjan ottelut ja viikonloppuna kolmosvahdin paikalta alkukauden paikalleen lukkariksi palannut 18-vuotias peluri sai sunnuntain päätösottelussa ykköspalkinnon.

Nousijajoukkueen peli kohenikin muutosten myötä ja pohjoisen kiertueelta tuli neljä pistettä, joilla Tahko paransi asemiaan huomattavasti taistelussa putoamiskarsintaa vastaan. Pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa.

Heikkilän tehot ovat tähän mennessä 2+1/13.

– Ollaan pelattu ailahtelevasti ja liikaa alta oman tason. Peli ja kokoonpano ovat hakeneet uomiaan. Kokonaisuutena odotin enemmän runkosarjalta. Viikonloppu näytti, että potentiaalia meillä on. Toki ensimmäinen superin kausi on aina hankala ja oppirahoja on maksettu. Peli on mennyt kuitenkin eteenpäin, Heikkilä tuumasi. HäSa