Urheilu

Janan tytöt vakuuttavasti superpesisvälieriin – lohkovoittajalle Turengissa vain kaksi juoksua

Janakkalalainen pesäpallokausi jatkuu syyskuulle. Janan tyttöjen superpesisjoukkue raivasi maanantaina tiensä alle 18-vuotiaiden pääsarjan mitalipeleihin kukistamalla toistamiseen Lapuan Virkiän tytöt.

Turengin Kansanpuistossa ei viime torstain kaltaisia juoksukekkereitä nähty, kun Jana puolusti tiukan mutta hallitun 2–0-kotivoiton jaksoin 3–1, 3–1. Näin naisten pesäpallon mahtiseuran Virkiän tytöt saavat keskittyä alkusyksystä kyttäämään pelipaikkoja naisten välieriin yltäneestä edustusjoukkueesta.

Ensimmäinen jakso oli varsinkin Janan ulkopelinäytöstä. Lapua teki selkä seinää vasten ensimmäisen jakson viimeisellä sisävuorolla jakson ainoan juoksunsa, kun jatkosarjan kunnari- ja etenijäykkönen Kaisa Peräaho kotiutti erinomaisella takakenttälyönnillä jokeri Inka Mäen.

Lapua sai ensimmäisellä jaksolla kaksi kolmostilannetta ja toisellakin vain kuusi. Nämä syntyivät kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa, joiden jälkeen Virkiä johtikin 0–1. Mäen tuoma vieraiden toinen juoksukin olisi ollut estettävissä, mikäli pallo ei olisi polttanut janalaispolttajan kädessä.

Janan ensimmäisen jakson voittojuoksun tuonut ja kertaalleen kakkoskopparin paikalta hienosti kotiin polttanut Anna Ala-Kauhaluoma palkittiin kotijoukkueen parhaana. Hän kiitteli joukkueen etukenttää, jolla tehokkaasti paloja kalastivat vahdit Senni Korhonen, Kaisa Kuittinen ja Ellamaria Hutri sekä sieppari Emma Heikkilä.

– Etukenttämme on niin hyvä, että otamme lyhyet pois ja pakotamme lyömään kovia. Lapua oli kyllä lyöntivoimainen joukkue, eli takakentälle tuli painetta. Vaihtolyöntimme olivat kuitenkin laadukkaampia, Ala-Kauhaluoma puntaroi.

Sisäpelissä Jana onnistui kohtalaisesti. 20 kolmostilanteesta syntyi kuusi juoksua, joista kaksi ensimmäistä Hutrin ja kaksi seuraavaa Sohvi Korhosen lyönneillä.

Etenijäjokeri Riina Kanerva toi voittojuoksun kolmospesän läpi painuneen harhaheiton seurauksena. Kaksi muutakin juoksua irtosi helpohkosti pohjalaisten räpylästä. Janan toisen jakson kaikki juoksut syntyivät kolmannen lopettavalla.

Hutrin ja Sohvi Korhosen lisäksi yhden juoksun löi lukkari Fanni Kanerva. Tuodut juoksut jakautuivat Ala-Kauhaluoman ja Riina Kanervan lisäksi Senni Korhoselle, Anni ja Emma Heikkilälle sekä Minna Piriselle.

Janan pelinjohtaja Toni Ojalan mielestä kotijoukkue antoi hyvin painetta Lapualle.

– Osan vaihdoista saimme halvalla, mutta tällaista pesäpallo on, kun kaverin laittaa suorittamaan. Tiesimme, että kakkospuolella on pelaajia, jotka eivät ole niin hyviä räpylässä. Ulkopelimme oli rautaa. Ensimmäisellä jaksolla olimme lopussa tilanteessa, että voimme antaa heille yhden juoksun, Ojala summasi.

Ojala kiitti erityisesti kakkospalkittua Hutria.

– ”Eemun” ratkaisut tulivat puskista. Toki katsottuja paikkoja, mutta hienosti hän löi.

Ojalan mukaan toisen jatkolohkon voittanut Lapua oli viimeisenä pudotuspeleihin omasta lohkostaan selvinneelle Janalle jopa ihannevastus.

– Matkojen puolesta Lapua oli tietysti hyvä ja näköjään myös pelillisesti. Tämä 2–0-sarjavoitto kertoo myös, että meidän lohkomme ei ollut huono, Ojala muistutti.

Janan välierävastustaja selviää Porin ja Kempeleen välisen ottelusarjan ratkaisevassa kolmannessa ottelussa viikon kuluttua. Maanantaina paikan neljän parhaan joukkoon lunasti Janan lisäksi vain saman jatkolohkon voittanut Rauma.

Ensimmäinen välierä pelataan alustavasti torstaina 30. elokuuta. Janakkalassa pelataan maanantaina 3. syyskuuta.

– Nyt on hieno pelata, kun ei tarvitse enää jännittää. Jos tätä vähän jännitimme, voimme lähteä mitalipeleihin vain pelaamaan. Mitali on yhä tavoitteemme, Ojala linjasi.

Tällä välin janalaisista Korhosen sisarukset ja Ala-Kauhaluoma ovat Manse PP:n käytettävissä naisten Superpesiksen välierissä, jotka alkavat viikonloppuna.

– Onhan se hienoa pelata vielä, kun pelit jatkuvat kaikissa sarjoissa. Janan kanssa menemme ainakin päätyyn asti tämän voiton jälkeen. En tiedä vielä, pääsenkö pelaamaan vielä Tampereella, Ala-Kauhaluoma sanoi. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020