Urheilu

Janan tyttöjen peruspelaaminen suli ensimmäisen SM-pronssiottelun rankkasateessa

Vahva alku kääntyi supervuorotappioksi vieraskentällä.

Janakkalan Janan tyttöjen SM-mitalijahti jatkui keskiviikkona ensimmäisellä pronssiottelulla Pohjanmaalla. Kotiedun kanssa paras kolmesta pelattaviin pronssipeleihin lähtenyt Vähänkyrön Viesti oli avausosassa niukasti parempi jaksoin 2–1 (0–4, 3–0, 2–0).

Jana aloitti rankkasateessa hyvin pelaamalla omaa perusvahvaa ulkopeliään. Vähäkyrö sai kyllä kolmostilanteita, mutta pysyi nollilla. Janakkalalaiset sen sijaan tekivät joka sisävuorollaan juoksun. Tuplatehoille ylsi lukkari Fanni Kanerva, joka löi ja toi yhden juoksun.

Toisella jaksolla peli kääntyi päälaelleen. Jana ei saanut nyt lyöntivuoroillaan mitään aikaan. Kolmas vuoropari oli ratkaiseva. Sillä Vähäkyrö painoi kaksi juoksua ja ohjasi ottelun supervuoroon.

Supervuorossa sama meno jatkui. Jana oli hätää kärsimässä ulkona ja sai omat kolme paloa vain viidellä lyöjällä.

Janan pelinjohtaja Toni Ojalan mukaan vieraiden ”aivot jäivät narikkaan” tauolla.

– Ensimmäinen jakso oli hyvää tekemistä. Lopussa emme pystyneet pelaamaan edes peruspeliämme. Kaveri teki kyllä hyvillä suorituksilla juoksuja, mutta supervuoroa edeltävät tapahtumat ovat jossiteltavissa. Keli ei ollut pesäpallolle otollinen, mutta minkään selityksen taakse ei voi mennä, Ojala kertasi.

Ottelun ratkaisijat olivat kaksi juoksua tuoneet ykköspalkittu kärki Petra Äkkinen ja Milla Oravasaari. Voittojuoksun lyönyt Julianna Peltoniemi toi lisäksi yhden. Kakkospalkittu Iisa Rintamäki ja toinen jokeri Veera Sillanpää iskivät kaksi naiseen.

Pronssit ovat katkolla Viestille heti torstaina. Turengin Kansanpuiston kauden viimeinen pesäpallon sarjaottelu käynnistyy kello 16.30.

– Nyt pitää vain kääntää ne rattaat pään sisällä oikeille paikoille ja ottaa voitto. Kikkoja ei ehdi tekemään, vaan pitää luottaa omaan perustekemiseen. Se riitti tänään ensimmäisellä jaksolla, Ojala sanoi.

Tyttöjen Superpesiksen ensimmäinen loppuottelu pelattiin jo tiistaina. Satakunnan paikalliskamppailu venyi tasalukemissa aina kotiutuslyöntikisaan asti. Siellä ensimmäisen kahdesta mestaruuteen vaadittavasta kiinnityksestä otti jatkosarjan voittanut Rauman Fera. Porin Pesäkarhut taipuivat juoksuin 3–3, 2–2, 0–0, 2–0. HäSa