Urheilu

Jani Salmi on Janakkalan Janan naisten Ykköspesisjoukkueen uusi pelinjohtaja

Pelaajatilanne osin vielä auki, mutta tavoitteena on kilpailukykyinen joukkue.
Jani Salmi johtaa ensi kaudella Janakkalan Janan peliä naisten Ykköspesiksessä. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Jani Salmi on Janakkalan Janan naisten Ykköspesisjoukkueen uusi pelinjohtaja.

Lintulan Joni soitteli pari viikkoa sitten ja saman tien sanoin, että otan pestin. Pesäpallo on minulle tuttua sekä pelaajana että pelinjohtajana, mutta naispesäpallo ei. Siten tämä on minulle uudenlainen haaste ja mielenkiintoinen projekti, 44-vuotias Salmi kertoo.

Viime kaudella Salmi oli Jokioisten Koetuksen miesten Ykköspesisjoukkueen kakkospelinjohtaja ja aiemmin kokemusta on tullut eri pelinjohtotehtävissä.

– Ensimmäisenä olin pelinjohtajana aikanaan Pöytyän B-poikien SM-sarjajoukkueessa. Nyt pitää opiskella yhteistyötä Janan taustatiimin kanssa. Muitakin pestejä oli tarjolla, mutta kun tuli tämä tilaisuus, tartuin siihen.

Viime kaudella Jana oli kahdentoista joukkueen sarjassa kuudes Toni Ojalan johdolla, joka siirtyi ensi kaudeksi Rauman Feran naisten superpesisjoukkueen pelinjohtajaksi.

Salmen kanssa valmennustiimissä jatkavat Mika Järvinen, Antti Järvinen ja Markus Kuusijoensuu ja uutena mukaan liittyy Joni Lintula, joka on neuvotellut myös pelaajasopimuksia.

– Työ sillä saralla on vielä vähän kesken, mutta kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla, Lintula toteaa.

Myös Salmi on luottavainen.

– Kokeneemmat pelaajat liittyvät usein mukaan vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun on selvillä joukkueen tilanne ja pimeä syksy on mennyt. Tämä on omakin kokemukseni reilun 20 vuoden pelaajauralta, Salmi naurahtaa.

Sarjauudistuksen myötä ensi kaudelle Ykköspesiksen joukkuemäärä kasvaa kuuteentoista ja joukkueet jaetaan kahteen lohkoon.

Jana pelaa A-lohkossa yhdessä Espoon Pesiksen, Hämeenkyrön Räpsän, Jalasjärven Jalaksen, Kankaanpään Mailajuniorien, Porin Pesäkarhujen, Pöytyän Urheilijoiden ja Helsingin Roihun kanssa.

Tulevalla kaudella Janakkalan Janalla ei ole enää joukkueita tyttöjen Superpesiksessä eikä naisten Suomensarjassa. HäSa