fbpx
Urheilu

Jänkä ja Hiidensalo Kontiolahden ja Hochfilzeniin maailmancupeihin

Jaakko Ranta ja Suvi Minkkinen ykkösiä Kontiolahden GP-kisoissa. 
Erika Jänkä on mukana maailmancupin kahdessa ensimmäisessä kisassa. Kuva: Andrei Ivanov
Erika Jänkä on mukana maailmancupin kahdessa ensimmäisessä kisassa. Kuva: Andrei Ivanov

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä on valittu ensimmäisiin maailmancupin osakilpailuihin Kontiolahdelle (23.11.–6.12.) ja Itävallan Hochfilzeniin (7.–20.12.). 

– Hieno homma päästä heti kauden alusta kokoonpanoon. Levollisin mielin lähden kisoihin. Nyt viikon verran saa reenailla hyvissä olosuhteissa kotona Vuokatissa ennen kuplaan siirtymistä, Jänkä iloitsee. 

Hän oli lauantaina Kontiolahden gp-kisojen pikakilpailussa kolmas, mutta jätti suunnitellusti sunnuntain kisan väliin. 

– Mukava on kisata, olen löytänyt ilon ja hyvän tatsin alkukauteen. Terveystilanteeni on nyt hyvä ja mitään oireita ei ole tullut, mutta varman päälle mennään eli varmistellen oli vain yksi kisa myös tähän viikonloppuun, terveysongelmistaan toipunut Jänkä korostaa. 

Hämeenlinnalaisista maailmancupjoukkueeseen nimettiin myös Olli Hiidensalo (Lahden Hiihtoseura), joka lauantain tavoin oli sunnuntaina toinen (+1.13) 15 kilometrillä neljän sakon rasittamana Jaakko Rannan (2 sakkoa) takana. Lyhenneillä normaalimatkoilla ohilaukauksesta tuli 45 sekunnin aikasakko. 

Otto Ruusunen paransi sunnuntaina

AAH:n Otto Ruusunen paransi menoaan sunnuntaina ja sijoittui seitsemänneksi (+4.32/5). Suomalaisista hän oli viides. 

Suvi Minkkinen oli Rannan tavoin viikonlopun kaksoisvoittaja. Kolme sakkoa ampuneen Minkkisen voittomarginaali 12,5 kilometrillä Puolan Monika Hojnisziin (2 sakkoa) oli 19,8 sekuntia. 

AAH:n Kaisa Keränen oli kuudenneksi parhaana suomalaisena yhdeksäs (+4.17/4), Jenni Keränen kolmastoista (+5.44/3) ja Maija Keränen seitsemästoista (+6.46/5). 

– Viikonloppu oli kohtuullinen. Hiihtovauhtia söi hieman väsymys Oloksen leiristä, eikä kroppa ollut täysin mukana vauhdissa. Ammunta onnistui varsinkin makuulta hyvin. Kaikkineen ihan hyvä viikonloppu, Kaisa Keränen summasi. 

Jängän, Hiidensalon, Rannan ja Minkkisen lisäksi maailmancupiin nimettiin Mari Eder, Sanna Laari (os. Markkanen), Venla Lehtonen, Tuomas Harjula ja Tero Seppälä. Huoltojoukoissa on mukana hämeenlinnalaislähtöinen Vesa Kontturi

Viime viikonlopun tarkkailut Oloksella voittaneet Eder ja Seppälä eivät kilpailleet tänä viikonloppuna Kontiolahdella. HäSa

Menot