Urheilu

JanPa avasi vihdoin pistetilinsä – Pelikelvoton kenttä siirsi ottelua viime hetkellä

Janakkalalaiset osuivat kolmen viikon tauon jälkeen maaliin – molempiin päihin.

Seitsemän ottelua se otti, mutta perjantaina Janakkalan Pallo onnistui viimein, viimeisenä joukkueena, avaamaan pistetilinsä jalkapallon Tampereen piirin miesten Kolmosessa. Avauspisteen JanPalle joutui Turengissa luovuttamaan niin ikään putoamiskamppailuun matkalla oleva Sääksjärven Loiske maalein 1–1.

JanPa ei vielä päässyt avaamaan kauttaan perinteisellä kotikentällään Liinalammella, koska luonnonnurmikenttä todettiin paria tuntia ennen peliä kunnoltaan kelvottomaksi. Pelikentän nurmea ei ollut leikattu eikä kalkkiviivoja piirretty, mikä ärsytti isäntien leirissä.

– Vaikka tässä onkin otettu nenään urakalla, niin voisi kunta edes sen verran paikallista jalkapalloa arvostaa, että pitäisivät kentän kunnossa, JanPan edustusjoukkueen virallisella Instagram-tilillä todettiin.

Niinpä joukkueet matkasivat varakentälle Turengin tekonurmelle, jolla JanPa on pelannut kaikki aiemmat tämän kauden kotiottelunsa.

Kotijoukkue oli onnistunut maalinteossa viimeksi reilut kolme viikkoa sitten, kun se hävisi Ilves-Kissoille 1–5. Tällä kertaa JanPa osui kahden nollapelin jälkeen kahdesti samaan päätyyn, eri puoliajoilla tosin.

JanPalle helpottavan avausmaalin laukoi 15. peliminuutilla Jan-Erik Iso-Somppi. Kotijoukkue roikkui pitkään kiinni jopa voitossa, mutta lempääläläiset pääsivät tasoihin isäntien omalla maalilla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä varttitunti.

Sarjataulukon pohjapaikkaa janakkalalaiset tuskin jättävät ennen avausvoittoa, jota joukkue yrittää saalistaa keskiviikkona keskikastin TPV 2:ta vastaan.

Päivän lehti

28.1.2020