Urheilu

Jäntti ja Nieminen Tähtikisojen voittajat

Hämeenlinnan Sulkapalloilijat isännöi Elenia-areenassa hyvätasoiset kansalliset kilpailut ja myös Hämeenlinnaan jäi sarjavoittoja.
Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden Antti Koljonen ylsi hopealle miesten kaksinpelin A-sarjassa.

Hämeenlinnan Sulkapalloilijat isännöi Elenia-areenassa kaksipäiväiset kansalliset Tähtikisat, joihin oli ilmoittautunut yli 200 pelaajaa( noin 350 ottelua).

Naisten valioluokan neljä sijoitettua pelaajaa ovat kotimaan rankinglistalla kymmenen parhaan joukossa, mutta heistä ei kukaan yltänyt tällä kertaa finaaliin.

Helsingfors Badminton Clubin Jessica Jäntti pudotti lauantaina rankingin yhdeksännen Heini Ihalaisen erin 2–1 (21-18, 19–21, 21–14) ja sunnuntaiaamun välierässä ykkössijoitetun ja rankingnelosen Nella Siilasmaan 2–0 (21–19, 21–13).

Finaalissa vastaan tuli Kouvolan Sulkapalloseuran Noora Nokkala (ranking 12:s), joka oli pudottanut sijoitetuista sekä Tuuli Härkösen että Kaisa Aaltosen.

Jessica Jäntti käänsi finaalin tiukan avauserän voitokseen pistein 22–20 ja vei toisen selkeämmin 21–14 ja näin rankingin 19:s otti turnausvoiton.

– Tosi onnistunut viikonloppu, olen todella tyytyväinen. Olin viime kauden loukkaantuneena ja sen takia rankingsijoitukseni on pudonnut. Tämä voitto oli nousun kannalta tärkeä. Kahden viikon päästä SM-kisoissa tavoitteena on päästä vähintään semifinaaliin ja tämä turnaus oli hyvä valmistava kilpailu, 20-vuotias Jäntti kertoi.

– Välierä oli täällä vaikein pelini. Treenaamme Nellan kanssa paljon yhdessä ja voitto hänestä turnauksessa oli tärkeä minulle. Finaali oli sitten enemmän hermopeliä.

Miesten valioluokassa kaarinalaisen Sulkapalloseura Clearin ykkössijoitettu Valtteri Nieminen otti turnausvoiton. Hän on kotimaan rankingissa kuudentena.

Finaalissa vastaan tuli Keravan Sulkapalloseura Vipsun Pekka Ryhänen, joka oli pudottanut kaksi sijoitettua pelaajaa. Nieminen oli kuitenkin yllättäjälle liikaa, vaikka Ryhänen hyvin taistelikin. Lukemat olivat 2–0 (21–19, 21–15).

– Viikonlopun pelit kulkivat hyvin. Finaalissa Ryhänen laittoi yllättävän hyvin hanttiin. Pelasin avauserässä liian aggressiivisesti ja tein virheitä. Sitten rauhoitin peliäni ja se muuttui varmemmaksi ja käänsin erävoitot, kertasi 22-vuotias Nieminen, josta tuli valioluokkien tuplamestari nelinpelivoitolla parinaan Andreas Segercrantz.

– Ekaa kertaa pelattiin nelipeliä yhdessä kisoissa. Urani paras saavutus on nelinpelin SM-hopea vuodelta 2016. Kaksinpelissä olin viime vuonna SM-semifinaaleissa ja nyt tavoitteena on finaalipaikka, mutta kova on urakka. Mukana ovat olympiaryhmän (Tokyo Team) Kalle Koljonen ja Eetu Heino ja Ville Lång on tekemässä paluuta.

Isäntäseurasta Antti Koljonen sai hopeaa miesten A-luokassa.

– Pelaan nykyään ikämiesten arvokisoissa ja tänne tulin taas koittamaan kotiseuran kisoihin. Pelasin yhtä luokkaa ylempänä kuin oma luokitukseni ja hyviä pelejä tuli. Olin viime kesän EM-kisoissa sijoilla 5–8 ja ensi kesänä edessä olisi MM-kisat Puolassa. Ne vaativat kovaa treeniä, 41-vuotias Koljonen tuumasi.

Hämeenlinnaan sarjavoitot nappasivat Sampo Huhtanen (BS U15), Jari Pispa (MS C ja MD C), Kari Kohtala (MS H) sekä Heikki Roivainen (XD B) parinaan Lotta Suni ja Jorma Ojanen (MD H) parinaan Osmo Tuomisto. HäSa

Päivän lehti

14.7.2020