Urheilu

Jari Valtti rennoin rantein voittoon

Jari Valtti aloitti mukavasti kisakautensa Ahveniston vauhtipäivillä.

Itse kokoamallaan 450-heppaisella BMW:llään runtannut hyvinkääläinen otti kansallisen ratasarjan avoimen GT-luokan molemmat lähdöt nimiinsä.

Koko kisan Valttia Camarollaan hätyytellyt TapUA:n Janel Nurmisen oli lopulta tyytyminen hopeasijaan.

– Ensimmäisessä lähdössä ei ollut hirveämpää hätää, vaikka ajoinkin pari vuotta vanhoilla renkailla, Riihimäen Urheiluautoilijoiden mies kertoi.

Myös Valtin toinen lähtö alkoi räväkästi, ja hän kaasuttelikin heti kättelyssä karkuun. Kiivaan kilvan keskellä vastaan tuli kuitenkin mutkia matkaan.

– Siinä 6–7 kierroksen jälkeen jouduin jarruttelemaan ja väistelemään kierrosta jäljessä olevia.

Autosuman takia Nurminen kiri eroa Camarollaan hyvinkääläismiehen BMW:n takapuskurin tuntumaan, mutta ei ohitse. Pintansa pitänyt Valtti voitti sarjansa, Nurminen kiri toiseksi ja HyUA:n Ilkka Kaskisaari ajoi kolmanneksi.

– Harmi vain, että bemariveljeni Toni Niemisen kisa jäi väliin moottorin mäntien hajotessa perjantain harjoituksissa, voittoon ajanut Valtti harmitteli.

Vastapainoa työlle

Hyvinkäällä asuva Valtti tuntee Ahveniston radan kuin omat taskunsa.

Henkilökohtaisen rataennätyksensä 1,22 hän teki viime syksynä. Lauantaina Valtti ei ennätyksestään kauas jäänyt, kun ensimmäinen lähtö sujui aikaan 1, 23.519 tarkalleen.

– Olen ajanut täällä kersasta lähtien. Tämä on Suomen paras rata, jossa on sopivasti nousuja.

– Kansallisen ratasarjan ajaminen on rentoutumista työstäni, rakennussaneerausalalla työnjohtajana työskentelevä Valtti kuvaili.

Rentoutumista siinä suhteessa, että Valtin päätähtäin on Pohjois-Euroopan GT cupissa (NEZ), jossa hän ylsi viime vuonna pronssille.

Seuraavaksi hän kilpailee kahden viikon päästä Jurvan Botniaringissä Finnracen avoimessa SM-sarjassa.

BMW 325 cupissa voittoon kaasutteli kokenut Ahveniston virolaiskävijä Raimo Kulli. Extreme racen ensimmäisen lähdön vei HeiUA–NuUA-combo Heikki Liiri-Jari Nuoramo, toisen Keimola FK-K:n Jesse Lintumäki. Legends-sarjaa hallitsi Jukka-Pekka Ollikainen Chevy-coupellaan. Samoin teki Toni Niemelä Porsche RCF-luokassa.

Apparan ratakausi jatkuu elokuussa miteltävällä History Grand Race -kisalla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic