fbpx
Kolumnit Urheilu

Jari Virtasen kommentti: Huuhkajilla on edessään karsintojen kruunu

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Mikäli Suomi tänään puoliltaöin komeilee karsintalohkonsa sijalla kaksi, suoritus on täysin verrannollinen viime EM-karsintojen kautta pelattuun arvokisapaikkaan. Maanosakarsinnoissa kakkospaikka riittää suoraan kisoihin, MM-karsinnoissa sillä irtoaa paikka jatkokarsintaan. Tuohon sijoitukseen on illalla toppavaatteilla pakatun Olympiastadionin edessä täydet mahdollisuudet, jopa tappiolla hallitsevalle maailmanmestarille, mikäli Bosnia pesee kasvonsa Ukrainaa vastaan. Joka tapauksessa Markku Kanervan Suomi on pelannut toiset peräkkäiset karsinnat kiitettävin arvosanoin, niin tuloksellisesti kuin ainakin ajoittain myös pelillisesti.

Parempaa hetkeä kuin tämä ei Ranskan kohtaamiselle tässä karsintasarjassa olisi ollut. Asetutaanpa hetkeksi Kylian Mbappen asemaan. Marraskuisen jäätävässä Helsingin illassa vastaan tuleva Huuhkajalauma on itsevarma, nälkäinen ja kaksinkamppailuissa hieman turhan halukas. Seurajoukkueessa on luvassa tiivis ajanjakso mestarien liigoineen, joten loukkaantuminen itselle täysin panoksettomassa ottelussa olisi katastrofi. Henkisesti hieman vajaa lataus tasaa taidollista laatueroa joskus yllättävänkin paljon.

Suomella ei 30000 katsojan edessä ole kuin voitettavaa. Vastustaja on kuitenkin edelleen hallitsevasti maailman paras, joten tappio on lähtökohtaisesti todennäköisin lopputulema. Todennäköisyyksiä kannattaa kuitenkin lähteä haastamaan samalla kaavalla kuin lauantaina. Puolustaa pitää hyvin, se on itsestään selvää. Bosnia-voiton yksi tärkeimmistä opetuksista oli kuitenkin se, että puolustaminen pallon kanssa on huomattavasti tehokkaampaa, kuin ilman palloa. Mitä enemmän pallollisia vaiheita Suomi saa myös tänään, sitä lähempänä joukkue on toivottua lopputulosta.

Menot