Urheilu

Jarno Lahden heitoissa voittoisat kierteet Hämeenlinnan keilahallissa

Tawastia Sandels Openin finaalissa kova tulostaso.
Tampereen Keilakerhon Jarno Lahden heitot onnistuivat hyvin Kiilan kovatasoisen kisan finaalissa.

Hämeenlinnan keilahallissa nähtiin maanantai-iltana hienoja kaatoja ja arvokkaita paikkoheittoja. Vauhdissa olivat 19 Tawastia Sandels Openin finaaliin selviytynyttä keilaajaa, joista parhaat yltyivät myöhään iltaan venyneessä kisassa todella kovatasoiseen kisaan.

Voittokamppailu käytiin lopulta Tampereen Keilakerhoa edustavien Sami Lampon ja Jarno Lahden välillä. Lampo johti kilpailua ennen kahta viimeistä sarjaa, mutta Lahti kiri lopulta voittajaksi yhteispistein 2210. Lampon hopeapisteet olivat 2158. Kolmanneksi sijoittui TPS Keilaajien Juuso Rikkola (2128).

Finaalissa heitettiin aluksi viisi sarjaa, jonka jälkeen kahdeksan parasta heittäjää heittivät vielä neljä sarjaa. Lahti heitti viiteen sarjaan tuloksen 1183, mutta hänen tahtinsa kiihtyi loppua kohden, sillä viimeiseen neljään sarjaan hän heitti peräti 1027 pistettä. Viimeisen neljän sarjan pistekeskiarvo oli huimat 256,8 pistettä.

Lahden voittoreseptissä taidon lisäksi suurta roolia näyttelivät myös pallot.

– Karsinnassa minulla oli vaikeuksia löytää kunnon palloa, joka saisi kaikki keilat kaatumaan. Sain kyllä heiton hyvin taskuun, mutta siellä ei tullut sitten kunnon reaktiota pallon ja keilojen välillä. Viimeiseen sarjaan löysin sitten hyvän pallon, jolla sain heitettyä 279 pistettä. Sen turvin pääsin tähän finaalikisaan, Lahti, 19, kertoi tiukasta karsintaurakastaan.

Vasta pari vuotta tosissaan keilakilpailuja kiertänyt Lahti tuli finaalikilpailuun uuden pallon kanssa, joka toimi myös todella hienosti. Hämeenlinnan keilahallin radat olivat nekin tamperelaisen mieleen.

– Täällä oli aika helppo keli heittää, ja se auttoi tuloksen tekemiseen. Helpolla radalla voi siis heittää vähän ohi siitä, mihin oli sen heittonsa suunnitellut, ja silti voi tulla kaato. Tällaisilla radoilla on mukava heittää, iloinen voittaja sanoi.

Ahkerasti kilpaileva Lahti on seuraavan kerran keilojen kimpussa jo keskiviikkona.

– Into on korkealla, ja kisoja on pari kertaa viikossa.

Hämeenlinnalaiskeilaajia oli myös mukana maanantain finaalissa, mutta kaikkien tie tyssäsi jo viiden sarjan jälkeen. Parhaiten hämeenlinnalaisista sijoittui sijalle 14 heittänyt Riihimäen Sinisten Mikko Pietilä.

Turengin Kiilan järjestämässä Tawastia Sandels Openissa oli heittämässä myös miesten MM-ryhmään valittu Sami Konsteri, jonka heitto ei ollut kuitenkaan totutussa kunnossa, ja hän sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Keilailun maailmanmestaruuksista heitetään Hongkongissa marraskuun 23. päivästä alkaen. HäSa