Urheilu

Jarno Vikman paransi sijalla ja ylsi voittoon Aulanko-juoksussa

Perinteinen hölkkäkisa pinkaistiin jo 47. kerran.
Aulanko-juoksun voittaja Jarno Vikman valmistautuu kurvaamaan maaliin.
Aulanko-juoksun voittaja Jarno Vikman valmistautuu kurvaamaan maaliin.

Tamperelainen Jarno Vikman, 30, määräsi tahdin sunnuntaina pinkaistussa Aulanko-juoksussa. Toista kertaa Aulangolla kilpaillut Vikman lisäsi vauhtiaan 10 kilometrin lenkin kolmen kilometrin kohdalla ja karisti kilpakumppanit kannoiltaan. Vikman kiersi Mäntykärjen rantatien, entisen leirintäalueen ja puistometsän pitemmän kuntolenkin ajassa 36.48.

– Toissa vuonna olin kisassa toinen ja ylsin aikaan 36.02. Tällä kertaa en ihan siihen päässyt, mutta olen ihan tyytyväinen 37 minuutin alitukseenkin, jutteli Vikman maalissa.

Parhaiten Vikmanin menossa pysyi mukana Teivo Stayersin Aki Niemi, joka ylsi aikaan 37.11. Kolmas 47. kerran järjestetyssä Aulanko-juoksussa oli Hämeenlinnan Tarmon Samuli Mattila 38.17.

Jarno Vikman harrastaa kestävyysjuoksua vain omaksi ilokseen. Hän ei edes kuulu mihinkään seuraan.

– Hölkkä- maantie-, ja puolimaratonkisoja kiertelen juoksemassa. Kymmenisen vuotta olen käynyt lenkillä, mutta mitään sen suurempia tavoitteita minulla ei ole, myönsi Vikman.

Vikman puuskutti maalissa Aulangon kylpylällä niin kuin juoksijan pitääkin, mutta muistutti nauttineensakin kauniista reitistä.

– Tämä on todella upea ja haastava reitti. Puistometsän kovien nousujen takia täällä ei varmaan tehdä kuitenkaan mitään kovia aikoja, Vikman arveli.

Sunnuntain kisassa toiseksi pistellyt Aki Niemi oli yhtä hymyä maalissa. Juoksukin näytti kulkevan erittäin hyvin.

– Kyllä nyt alkaa kunto olla nousussa. Hyvin jaksaa painella, vaikka tällä viikolla vetäisin jo kolmannen kunnon lenkin. Maanantaina olin Somerolla Härkälän lenkillä ja lauantaina Aitoossa Kaukkalan lenkillä.

– Jarnolta löytyi tänään yksi pykälä enemmän, mutta ihan tyytyväinen olen minäkin menooni. Aulangon kovissa nousuissa aina kiva testata kuntoaan, Niemi nauroi.

Naisten sarjojen nopein Aulangolla oli tervolalainen Anni Hemminki (naisten yleinen sarja). Hän sai ajan 41.41 ja kukisti toiseksi juosseen Tawast Cycling Clubin ja Loimaan Voiman hämeenlinnalaisen Jenni Mattilan 15 sekunnilla. Mattila oli nopein N40-sarjan juoksija.

Kolmanneksi kiri hämeenlinnalainen Satu Haapea (N yl.). Hän sai ajan 46.08.

Hemminki oli tyytyväinen urakkaansa.

– Lähes koko matkan tulimme Mattilan kanssa yhdessä, mutta pääsin lopussa hieman karkuun. Ihan hyvin juoksu kulki, vaikka kilpailun lauantaina Kytäjällä, Hemminki sanoi.

Hämeenlinnan Tarmon isännöimässä Aulanko-juoksussa oli tänä vuonna mukana reilut 90 juoksijaa. Kauniissa ja viileässä säässä kilpailijoita kannusti myös melkoinen joukko yleisöä. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020