Urheilu

Jesse Anttilalla hopeinen debyytti – Tarmolaiselle kaksi hopeaa European Para Youth Gamesissa

Jesse Anttila oli tyytyväinen Nastolan kisan saavutuksiinsa. Kuva: Joonas Lainesalo
Jesse Anttila oli tyytyväinen Nastolan kisan saavutuksiinsa. Kuva: Joonas Lainesalo

Hämeenlinnan Tarmon 18-vuotiaan ratakelaajan Jesse Anttilan arvokisadebyytti European Para Youth Gamesissa toi kaksi hopeamitalia.

Kisojen yleisurheiluareenana toimi Rakokiven kenttä Nastolassa ja Anttilalla oli ohjelmassa kolme matkaa M20-sarjan T54-luokassa.

100 metrillä nuorukainen oli parantanut ennätystään jokaisessa alkukauden kilpailussa ja ennen EPYG-kisaa ennätys oli reilun viikon takaa 16,05.

Uran ensimmäisessä arvokisastartissa matka taittui kovassa myötätuulessa (+3,0) aikaan 16,31. Edelle kultaan kelasi Ranskan Yasser Musanganya (15,14), joka voitti myös 800 metriä ajalla 2.02,94.

Anttila nappasi 800 metriltä toisen hopeansa ajalla 2.14,56 ja kukisti kiritaistossa toisen ranskalaisen Paul Singerin (2.17,80).

– Satanen ei ollut paras suoritus ottaen huomioon myötätuulenkin, mutta aina ei nappaa paras päivä kohdalle. 800 metriä on aina rankka ja nyt osan matkaa oli vielä kova vastatuuli, joka vei voimia eli oli kyllä rankat olosuhteet kelata ja sen näki muistakin kelaajista. Mutta kaksi hopeaa oli hyvä juttu, Anttila kommentoi.

Päätösmatkana oli 400 metriä, jonka Anttila on kelannut alle minuutin. Tällä kertaa matkassa oli kuitenkin epäonnea ja tarmolainen jäi neljänneksi (1.17,40). Kolmannen kultansa voitti Musanganya (54,16) ennen maanmiestään Singeriä (1.00,11).

– Takakaarteessa meni rengas rikki ja ajauduin radalta suoraan ulos, kun tuoli ei enää kääntynyt. Vauhtia oli hyvin ennen kuin tämä kävi, Anttila kertoi.

– Arvokisoista jäi hyvä maku, ei henkilökohtaisesti parhaita suorituksiani mutta hyvää kokemusta. Kausi jatkuu heti keskiviikkona Tampereella GP-kisoissa ja siellä matkana on 100 metriä. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020