Urheilu

Jessika Roligille kultainen kauden päätös

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig voitti 15 kilometrin normaalimatkan suomenmestaruuden Oulussa ampumahiihdon SM-kisojen päätöspäivänä.

Lauantain pikakilpailun kärkikaksikko Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen jättivät päätösmatkan väliin ja Rolig käytti tilaisuuden hyväkseen.

Kulta on 20-vuotiaalle lahjakkuudelle ensimmäinen henkilökohtainen yleisen sarjan SM-mitali. Nuorten sarjoista menestystä on tullut usealta vuodelta.

– Ihan huippua. On ollut pari todella vaikeaa vuotta, enkä aamulla olisi uskonut, että ampuisin tänään näin hyvin, kun eilen meni niin huonosti. Hyvät fiilikset vaikka Kaisa ja Mari eivät viivalla nyt olleetkaan, Rolig iloitsi.

Perjantaina Rolig hiihti viestissä AAH:n naisten hopeajoukkueessa ja lauantaina N21-pikakilpailussa pronssille ammuttuaan kuusi sakkoa (3+3).

Sunnuntaina hän hallitsi hyvin tuulet ja neljältä ampumapaikalta tuli vain kolme sakkominuuttia (0+2+1+0). Myös hiihtoladulla hän oli hyvässä vauhdissa verrattuna kanssakilpailijoihin.

– Ammunta kulki tänään hyvin vaikeaan tuuleen. Minäkin seisoin ampumapaikalla ja odotin tuulirakoja. Hiihto oli jo vähän väsynyttä, kun oli kolmas kisa putkeen ja raskas keli, mutta ei sekään totaalinen romahdus ollut. Lähdin rauhallisesti, kun oli lämmin sää. Yllättävän hyvin jaksoin tasaista hiihtoa ja viimeinen kierros sitten kovaa. Suksi pelasi hyvin, Rolig summasi.

Välivuotta pitänyt mestari pohtii vielä ensi vuoden kuvioitaan. Kauppatieteiden opiskelu kiinnostaisi.

– Harjoittelu vie paljon aikaa, joten jatko on vähän auki. Ehkä haen ensi syksyksi opiskelemaan, mutta paikka pitäisi olla sellainen, jossa pystyy täysipainoisesti treenaamaan. Joensuuhun varmaan pitäisi hakea, Rolig mietti.

Naisten kisan muut mitalistit olivat Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkinen (+2.31/ 6) ja Kontiolahden Urheilijoiden Laura Toivanen (+2.41/ 7).

AAH:sta maailmancupissa viime viikonloppuna Holmenkollenilla debytoinut Erika Jänkä oli viides (+4.31/ 7), Jenni Keränen yhdeksäs (+5.56/ 6), Maija Keränen 16:s (+9.33/ 7) ja Sonja Harjuntausta 26:s (+15.24/ 10). Auli Kiskola joutui jättämään kisan väliin selkäkivun takia.

Miesten 20 kilometrillä Tuusulan Voima-Veikkojen 19-vuotias Jaakko Ranta ampui myös hyvin (1+1+1+0) ja otti mestaruuden ennen Olli Hiidensaloa (+1.18/ 7) ja Mika Kaljusta (+1.46/ 4).

– En kyllä ihan kultamitalia lähtenyt hakemaan, mutta näin tänään. Tavoitteena oli ampua rauhassa ja se näytti toimivan. Otin muutamia napsuja, kun tuuli muuttui kohdistuksesta. Viimeiseltä paikalta ammuin jo rennosti nollan, kertoi parin viikon päästä armeijaan astuva Ranta.

AAH:sta paras oli pikakilpailun tavoin Henri Lehtomaa kahdeksantena (+6.21/ 8).

– Ei tyydytä. Ammunta ei onnistunut. Sain hyvät tuuliraot, mutta ei vaan tänään osunut. Hiihto oli hyvää ja suksi oli kyllä ihan mahtava. Tämä oli minulle tämän kauden viimeinen kisa, Lehtomaa summasi.

Matti Hakala oli 12:s (+8.02/ 9), Otto Ruusunen 13:s (+8.33/ 8), Jari Ritvaniemi 25:s (+10.58/ 12) ja Pauli Mäkelä 27:s (+12.39/ 12). Joona Mäkelä keskeytti.

– Perjantain viesti oli minulta paras suoritus sekä hiihdossa että ammunnassa. Tänään meni makuuammuntojen tuulen luvut pieleen. Suksikaan ei ollut hyvä eikä mies jaksanut hiihtää, sanoi Hakala, joka on ilmoittautunut ensi viikonlopun maastohiihdon SM-kisoihin.

AAH:n mitalisaalis kolmipäiväisistä SM-kisoista kasvoi päätöspäivänä yhteentoista, kun nuorten viesteistä tuli sunnuntaina kaksi hopeaa.

N17-hopeakolmikossa hiihtivät Hilda Kukonlehto, Outi Haikama ja Kaisa Keränen sekä M15-hopeatriossa Seeti Salonen, Taavi Nyström ja Onni Mäkelä.

N13-kolmikko Emilia Miettinen, Eveliina Hakala ja Inka Haikama oli kuudes. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020