Kiekko Urheilu

JHL:n lakko muutti jääkiekkoilijoiden harjoitussuunnitelmia – HPK:n edustusjoukkue pääsee jäälle tiistaina, muut eivät

HPK:n miesten liigajoukkue ei menetä jäävuorojaan JHL:n lakon takia, mutta Ritariareenan tai muiden hallien jäätä ei huolleta maanantaina tai tiistaina.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n poliittinen lakko sulkee Hämeenlinnan jäähallit maanantaina ja tiistaina. Kaupungin muut liikuntahallit ovat alkuviikkona auki normaalisti.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n hallinnoimien hallien eli Ritariareenan, Metritiski-areenan ja Jääliikuntakeskus Hakion kiinniolo vaikuttaa luonnollisesti paikkakunnan jääkiekkojoukkueiden harjoitteluun.

HPK:n miesten liigajoukkue joutui mukauttamaan harjoitusohjelmaansa, mutta dramaattisia vaikutuksia lakolla ei edustusjoukkueelle urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan ole.

HPK piti maanantaille suunnitellut harjoituksensa jo sunnuntaina ja viettää välipäivää maanantaina. Seura sai sovittua halliyhtiön kanssa, että se pääsee käyttämään hallia tiistainakin, vaikka henkilökuntaa ei olekaan jäätä huoltamassa. Tiistain jäävuoro on tärkeä, sillä liigajoukkue kohtaa keskiviikkona Ässät Porissa.

– Vähän jouduttiin tekemään järjestelyjä. Muut joukkueet eivät pääse jäälle tiistaina, mutta miehet pääsevät. Kenttää ei ajeta, koska huoltotoimia hallilla ei silloin ole. Käymme vain jäällä pyörähtämässä ja lähdemme pois, Toivola selvittää.

– Jääkoneeseen emme saa koskea, mutta kenttämiehet ovat olleet tänään (sunnuntaina) töissä. Päivän päätteeksi he ajavat jään niin, että se on tiistaina valmis. Verryttelyt pystyy tekemään vaikka ulkona ja meillä on oma kuntosali käytössä.

Isoimmaksi kärsijäksi joutuvat HPK:n juniorit, jotka ovat määrällisesti hallien suurin käyttäjäryhmä. Kaikki maanantain ja tiistain jääharjoitukset on peruttu.

HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtajan Marko Rahikaisen mukaan tämä ei ole suuri takaisku, vaikka yhteensä 15 harjoitustunnin menettäminen kirpaiseekin.

– Ei tämä hirveästi meitä hetkauta, koska suurin osa peleistä on viikonloppuna ja osa joukkueista pitää maanantain vapaana. Vähän säälittävä homma, että hallit ovat kiinni, mutta minkäs teet, Rahikainen toteaa.

Tiistain osalta harjoitukset on muutettu oheisharjoitteluksi muissa liikuntatiloissa.

– Viikonloppuna pelanneet joukkueetkin jatkavat tiistaina harjoittelua, mutta keskiviikkona palataan arkeen normaalisti. Kahden päivän ajan joukkueet voivat harjoitella muutenkin kuin jäällä, Rahikainen kertoo.

Liigassa pelataan tiistaina yksi ottelu, KalPa–Ilves, alkuperäisen aikataulun mukaisesti, vakuutti Liigan kilpailujohtaja Arto I. Järvelä Jatkoaika.comissa.

– KalPalla on hallilla yksityistä ravintolatoimintaa, ja sitä kautta voidaan hankkia peliin tukkutuotteita ja henkilökuntaa. Mitään hankaluuksia ei ole ilmennyt, Järvelä sanoi.

Päivän lehti

23.1.2020