Urheilu

Jokisen eväät toivat HPK:n nuorille voiton kärkijoukkue Pelicansista – "Terästäydyimme selkeästi"

Jere Jokiselle ja Kasperi Heinäselle kaksi maalia Nuorten SM-liigan kärkijoukkue Pelicansin kellistyksessä.
Maaliruisku Jere Jokinen ratkaisi voiton sunnuntaina. KUVA: Riku Hasari, arkisto

HPK:n U20-joukkue kirkasti nihkeää viikonloppuaan kukistamalla kahden tappion jälkeen Lappeenrannan kolmepäiväisen ja kolme ottelua sisältäneen turnauksen päätösottelussa Nuorten SM-liigan kärkijoukkue Pelicansin 4–3 (0–1, 1–1, 3–1).

Pelicansia vastaan HPK:n nuoret lähtivät päätöserään maalin takaa-ajoasemassa mutta Kasperi Heinäsen illan toinen maali ja Jere Jokisen osuma höystettynä saman miehen voittomaalilla tyhjään rysään käänsi ottelun hämeenlinnalaisille.

Ilman maalivahtia ottelun lopussa pelannut Pelicans hätisteli vielä lopussa Waltteri Merelän tekemällä maalilla 55 sekuntia ennen päätösummeria, mutta sarjapisteiden kohtaloa se ei enää muuttanut.

Voitto maistui, sillä HPK oli hävinnyt perjantaina jatkoajalla KooKoolle ja lauantaina Jukurit antoi kylmää kyytiä 5–1.

– Jukurit-peli herätti meidät perusasioiden äärelle, se oli niin surkea ottelu. Se oli hyvä kokemus, josta saimme hyvän pohjan tähän peliin, päävalmentaja Juuso Nieminen puntaroi.

 

HPK-miehistön henkinen energia Lappeenrannan turnauksessa kesti vain kaksi päivää kolmesta – ensimmäisen ja kolmannen päivän.

– Terästäydyimme selkeästi. Puolustusalueella vastustajan liikettä saimme hyvin pysäytetyksi. Halusimme ottaa Pelicansin ylivoimaa pois ja onnistuimme siinä. Hyökkäysalueella piti pelata pidempiä aikoja ja sekin onnistui, Nieminen sanoi.

Kahden maalin iltapäivää sunnuntaina viettäneille Jere Jokiselle ja Kasperi Heinäselle Nieminen jakoi tunnustusta.

– Jere oli vahva, hän halusi ampua ja ratkoa pelin. Hän oli oma itsensä. Heinänen ei ole niin vahvasti orientoitunut maalintekoon, mutta hän pystyy vahvan pelikäsityksensä vuoksi tekemään maaleja. Hän osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Nieminen kiitteli.

– Tällaisia suorituksia tarvitaan, jos aiomme voittaa pelin. Ratkaisijoita tarvitaan.

HPK matkustaa tutuksi tulleeseen Lappeenrantaan takaisin jo perjantaina, kun se kohtaa seuraavassa Nuorten SM-liigan ottelussaan SaiPan. HäSa