fbpx
Urheilu

Joni Tuominen hakee uutta nousua HPK:sta

HPK:n liigajoukkue on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen puolustaja Joni Tuomisen kanssa. Espoon Jääklubin kasvatti Tuominen, 29, on edustanut SM-liigaurallaan SaiPaa ja TPS:ää. Liigakausi 2011–2012 jäi loukkaantumisen takia rikkinäiseksi. Kaudella 2009–2010 puolustaja kirjautti tililleen oman piste-ennätyksensä 8+22=30.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin saa jälleen kerran jo entuudestaan tutun pelaajan joukkueeseensa.

– Joni on vahva, hyvin liikkuva, kiekollinen rightin pakki. Hän hakee nyt uutta lähtöä uralleen rikkonaisen vuoden jälkeen.

Tuominen itse kertoo tulevansa hyvillä mielin Kerhoon. Kauden 2012–2013 liigajoukkueessa on aiemmilta kausilta muitakin tuttuja kuin vain päävalmentaja Selin.

– Monta tuttua jätkää istuu samassa kopissa. Se helpottaa tietysti asioita. HPK on hyvä seura, tulen Hämeenlinnaan hyvillä fiiliksillä. Kahden vuoden sopimus on tähän väliin aivan täydellinen, Tuominen kertoo.

HPK:lla on kasassa 24 liigapelaajasopimusta. Lisäksi näyttöjä antavat kroatialainen hyökkääjä Borna Rendulic ja Ranskan sarjassa pari edellistä kautta pelannut tamperelaislähtöinen puolustaja Juha Alén. Try-out sopimusten jatkosta sovitaan lopullisesti elokuussa. Näyttöjä niin ikään antavat myös Kerhon juniorit maalivahti Juuse Saros, puolustajat Paavo Ylipaino, Juuso Vainio ja Ville-Veikko Eerola sekä hyökkääjä Marko Rairama. (HäSa)

Asiasanat

Menot