Urheilu

Joonis Oksanen on Suomen nopein vakioluokan RC-autoilla

Riihimäen Urheiluautoilijoiden vasta 12-vuotias Joonis Oksanen kruunasi voitokkaan kautensa ottamalla viimeisestä Laukaalla ajetusta SM-sarjan osakilpailusta voiton ja sähkökäyttöisten 1:10-kokoluokan RC-rata-autojen vakioluokan (TSS-10) sekä yleisen luokan (ei ikärajaa) Suomen mestaruuden. Oksanen voitti myös alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Toiseksi yleisessä sarjassa tuli Äänekosken Pienoisautoilijoiden Ilari Lamminsivu ja kolmanneksi Oulunseudun Pienoisautoilijoiden Eemeli Anttonen. Sarjassa ajettiin neljä osakilpailua sisällä neulehuopamattoradoilla ja kolme osakilpailua ulkona asfalttiradoilla eri puolilla Suomea.

Oksanen on tällä hetkellä pienoisautoilun kuumin nimi ja rata-autoilun suurin tulevaisuuden lupaus. Hän on voittanut kuluneella kaudella RC-rata-autokilpailut, joihin on osallistunut.

Nuoresta iästään huolimatta Oksanen on kokenut kuljettaja. Hänellä on takanaan jo kahdeksan vuotta pienoisautoilua.

RiiUA:n muutkin kuskit olivat myös hyvässä vedossa SM-sarjan vakioluokassa. Joenna Oksanen pokkasi nuorten mestaruussarjan pronssia ja sijoittui yleisessä sarjassa kuudenneksi. RiiUA:n Oscar Leino puolestaan palkittiin Vuoden tulokas -palkinnolla sijoittuen nuorten mestaruussarjassa neljänneksi ja yleisessä sarjassa seitsemänneksi. RiiUA:n Artti Viitaniemi oli vakioluokan yleisen sarjan lopputuloksissa sijalla 14. Toiseksi nuorten mestaruussarjassa ajoi Lahden Urheiluautoilijoiden Sisu Kuuslahti, joka sijoittui yleisessä sarjassa viidenneksi.

Viritettyjen sähkökäyttöisten 1:10-kokoisten RC-rata-autojen (TSM-10) Suomen mestaruuden voitti Tampereen Urheiluautoilijoiden Miko Teponoja. Toiseksi tuli Fullspeed RC:n Viljami Kutvonen ja kolmanneksi Venäjän Georgy Chmigal. Ensimmäistä kauttaan luokassa ajanut RiiUA:n Jona Oksanen sijoittui 11:nneksi ja palkittiin parhaana alle 18-vuotiaana kuljettajana. Sarjaan osallistui yli 60 kuljettajaa eri puolilta Suomea ja ulkomailta.

RiiUA:n Joel Valander oli 20., Leevi Martikainen 25., Niko Sinervo 49., Janne Kiiski 62. ja Artti Viitaniemi 63.

RiiUA:n ja Riihimäen seurakunnan yhdessä pitämä RC-autokerho starttaa jälleen syyskuun 2. päivänä Harjunrinteen koululla Riihimäellä. Kerhossa käy eri-ikäisiä harrastajia alle kouluikäisistä eläkeläisiin ja aktiivisia harrastajia kerhossa on yli 30 ja kiinnostus harrastukseen ja lajiin on ollut kasvussa jo usean vuoden ajan. Kerhossa panostetaan erityisesti uusien harrastajien ohjaavaan toimintaan niin harrastuksessa kuin kilpailemisessakin.

Kerholla pääsee kokeilemaan ajamista, jos ei vielä ole omaa autoa ehtinyt hankkia.

Kerholla on myös aloittelijoille oma ajovuoro. Kerho on Harjunrinteen koululla sunnuntaisin kello 9.50–16. Kerholla ajaminen on ilmaista.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic