Urheilu

Juha Nyyssönen luotti kiriinsä Ahveniston poluilla

Akaalaisen Juha Nyyssösen, 37, taktiikka onnistui hyvin sunnuntaina pinkaistussa Ahveniston polkujuoksussa. Kokenut kestävyysjuoksija odotteli iskunpaikkaa 6,8 kilometrin lenkin loppumetreille saakka ja iski vasta sitten kaasun pohjaan. Kylmäkosken Veikkojen mies kukisti loppukirissä toiseksi juosseen Tawastia Trail Clubin Joni Hiltulan vain kolmella sekunnilla.

Myös viime vuonna Ahveniston poluilla voittoa tuulettanut Nyyssönen ylsi aikaan 28.44. Puolen tunnin alistus Apparan rankalla reitillä oli hyvä suoritus.

– Tämä oli hyvää harjoitusta kahden viikon kuluttua suunnistettavaan Jukolan viestiin. Lähden siihen koitokseen tänäkin vuonna vain muutamien iltarastien harjoituksella. Pakko on hieman sitäkin lajia treenata, sillä joudun vetämään joukkueessani pitkän yöosuuden, Nyyssönen nauroi.

Nyyssönen sai lauantain kisassa hyvää vetoapua. Polkujuoksun esikoismies Joni Hiltula veti keulilla pitkospuuosuuden jälkeisen kovan nousun.

– Siinä kaveri lähti pitämään vauhtia, mutta muuten tulimme koko ajan aika tasaista kyytiä. Lenkki oli tänä vuonna vähän pidempi, mutta lähes koko matkan oikein kunnon polkujuoksureittiä.

– Nämä kisat ovat mukavaa vaihtelua perinteisen juoksuharjoittelun ja kilpailemisen lomassa. Saa ottaa vähän rennommin, mutta koko ajan pitää kuitenkin varoa, ettei kompuroi juurakoissa ja kivikoissa. Tänään homma sujui hyvin, enkä mennyt nurin kertaakaan, Nyyssönen kertoi.

Nyyssönen on harrastanut nuoresta saakka urheilua. Juniorina hän hiihti ja on ennättänyt välillä jo nyrkkeilläkin. Myös potku- ja thainyrkkeilyä Nyyssönen kokeili.

– Ympyrä sulkeutui, kun palasin juoksun pariin. Paras saavutukseni taitaa olla kuitenkin nyrkkeilykehissä saavuttamani SM-pronssi. Nykyisin pärjään parhaiten juoksuradoilla 1500 ja 800 metrin veteraanikisoissa, Nyyssönen sanoi.

Ahveniston polkujuoksun miesten sarjojen kolmanneksi nopein oli M45-sarjan voittaja Hämeenlinnan Suunnistajien Juha Prittinen ajallaan 29.25.

Naisten sarjojen paras oli puolestaan hämeenlinnalainen Satu Haapea, joka ylsi aikaan 33.58. Seuraavina naisten yleisessä sarjassa maaliin kirivät Kaarina Lehtonen (36.15) ja Marjo Mattila (39,40).

Hämeenlinnan Kisan ja Joken Tallin isännöimä polkujuoksu sai tänä vuonna liikkeelle 48 kuntoilijaa. Joken Tallin päällikkö Jouko Koskinen oli tyytyväinen osallistujamäärään.

– Polkujuoksu on koko ajan suositumpaa. Viime vuonna kisassa oli mukana kolmisenkymmentä juoksijaa. Tällä kertaa porukkaa oli enemmän Hämeenlinnan seudulta. Vuosi sitten, kun laji oli vielä uutta, niin juoksijoita oli enemmän pääkaupunkiseudulta, Jokke muisteli.

Ahvenistolla juostiin vuosi sitten 5,8 kilometrin reitillä. Tänä vuonna hikoiltiin kilometrin pidempi lenkki.

– Tällä kertaa ei käyty oikeastaan lainkaan Ahvenistonjärven itäpuolella. Tarpeeksi haastavia nousuja ja polkuja löytyy näistä maastoista joka puolelta, Koskinen muistutti. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic